4.9 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kulturna subota

U AK Galeriji pogledajte ilustracije za koje su autorima ‘trebali samo olovka i papir’
U

Ovom izložbom želimo ilustraciju premjestiti iz njenog svakodnevnog konteksta – ilustracija uvijek nastaje kao reakcija na kontekst u kojem se nalazi – te ju smjestiti u galerijski prostor, Bojan Koštić.

Ne propustite

U subotu u AK galeriji, s početkom u 20h, otvara se izložba ilustracije Sve što trebam su olovka i papir u sklopu koje se predstavljaju radovi četvorice ilustratora koji djeluju na području grada: Zvonimir Haramija Hans, Krunoslav Nemčić, Ivan Ivanović i Nikola Sinković.

– Ilustracija u tradicionalnom značenju (lat. illustrare – osvijetliti; pojasniti) obuhvaća svaki vizualni rad – crtež, sliku, grafiku – koja dodatno pojašnjava ili interpretira određeni tekst ili informaciju. Ilustracija, upravo zato što je tradicionalno vezana uz tekst, implicitno u sebi sadržava komponentu narativnosti. Krenuvši od vlastitog iskustva, zaključujem da pojam ilustracije najčešće vežemo uz osobna sjećanja na priče iz djetinjstva i razna tiskana izdanja koja su sadržavala crteže i slike uz sami tekst, kako bismo lakše „shvatili“ to o čemu se piše, a istovremeno nam ilustracija dodaje jednu dodatnu, vizualnu razinu priče.

Činjenica da je ilustracija u našim životima prisutna od malih nogu govori mnogo o njenoj važnosti; ilustracija je prisutna gotovo u svakom segmentu suvremenog života i danas, u 21. stoljeću kojeg s pravom možemo nazvati stoljećem slike i vizualnih medija, bilo bi u najmanju ruku nepravedno ilustraciji oduzeti njen značaj. […]

Ovom izložbom želimo ilustraciju premjestiti iz njenog svakodnevnog konteksta – ilustracija uvijek nastaje kao reakcija na kontekst u kojem se nalazi – te ju smjestiti u galerijski prostor, upravo kako bismo dokazali da i ona ima svoje zasluženo mjesto u suvremenoj umjetnosti – – piše u predgovoru Bojana Koštića.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×