Akcija “Hrabre majice” 16. ožujka u COOR Podravsko sunce

09:17h
0

Obavještavamo vas da će se u COOR Podravsko sunce, u subotu 16.ožujka 2013, s početkom u 10 sati održati radionica „Hrabre majice” koju u suradnji s Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Koprivnica organizira CISV Hrvatska koja djeluje u sklopu Dječje međunarodne organizacije CISV International.


Radionica će okupiti djecu i roditelje, a tijekom druženja oni će zajedno oslikati svoje majice koje će nositi prigodom obilježavanja Svjetskog dana Downovog sindroma 21. ožujka i Dana autizma 2.travnja. Svaka će majica biti oslikana zajedničkim naporom te će na taj način ujediniti sve sudionike radionice. Cilj ove aktivnosti je iskazivanje zajedništva i solidarnosti s osobama koje boluju od autizma i Downovog sindroma i njihovima roditeljima i okolinom koja sudjeluje u brizi o tim osobama, kao i iskazivanje potrebe da sve ove osobe imaju ista prava kao i drugi građani. Radionici će se pridružiti obnašateljica dužnosti gradonačelnika, zamjenica gradonačelnika gđa Vesna Želježnjak.

Za članove organizacije CISV Hrvatska ovo je prva ovogodišnja akcija u zajednici koju provode u okviru programa Mosaic, a koji je ove godine posvećen ljudskim pravima. Članovi organizacije svoje će oslikane majice nositi u našem gradu, informirajući svoje prijatelje i rođake o njihovom značenju, a planiraju i h nositi i prigodom međunarodnih susreta na kojima ove godine sudjeluju u Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Austriji.

CISV Hrvatska djeluje u Koprivnici od 2010.godine, a okuplja tridesetak članova. Dio je međunarodne organizacije CISV koja promiče odgoj za mir i djeluje u više od 50 država u svijetu.

Pozivamo vas da nam se pridružite u COOR Podravsko sunce 16.ožujka u 10 sati.

čitam...