4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Akcija ‘Sigurno u školu s HAK-om’ provedena u Križevcima
A

Ne propustite

U subotu, 12. rujna na prostoru Strossmayerovog trga, u organizaciji Auto moto kluba Križevci, Grada Križevaca i Policijske postaje Križevci, provedena je akcija “Sigurno u školu s HAK-om”, koja se već nekoliko godina organizira povodom početka nove školske godine i zaštite i sigurnosti djece svih uzrasta kao sudionika u prometu.

I ove godine cilj akcije bio je, uz dobru zabavu i zajedničko druženje, pripremiti roditelje, vozače i djecu za pravilno sudjelovanje u prometu na cestama, te osvijestiti javnost i sve sudionike u prometu, a posebno vozače, da je počela nova školska godina i da je potrebno obratiti pažnju na pojačano sudjelovanje djece u prometu.

U programu natjecanja na otvorenom prostoru gradskog trga sudjelovala su djeca polaznici „Gradskog djećjeg vrtića Križevci”, dječjih vrtića „Sveti Josip”, „Zraka sunca” i „Čarobna šuma”, u različitim uzrastima od tri do osam godina. Natjecali su se u vještini upravljanja dječjim biciklima, triciklima, romobilima i rolama.

Na kraju uspješnog natjecanja svi natjecatelji nagrađeni su prigodnim poklonima, a dolaskom na cilj mogli su se osvježiti i osvježavajućim napitcima.

Kroz natjecanja održana je i kratka provjera znanja roditelja koji su također dobili prigodne nagrade, a održan je i kraći glazbeni i scenski program.

Policijska službenica za prevenitivu na mjestu održavanja akcije, uz info – pult „AMK Križevci”, postavila je info-točku na kojoj se prisutnim posjetiteljima prvenstveno željela skrenuti pozornost na značaj korištenja zaštitne kacige kao jednog od najvažnijih faktora sigurne vožnje biciklom. Isto tako, posjetitelji su mogli postavljati pitanja i dobiti prigodne promidžbene materijale na temu sigurnog sudjelovanja djece i biciklista u prometu, vezano za početak nove školske godine i pojačanu nazočnost djece u prometu.

Dugogodišnji je zajednički trud „AMK”-a Križevci i Policijske postaje Križevci u osposobljavanju djece kao najmlađih sudionika u prometu kako bi ih se moglo pripremiti za samostalno i sigurno sudjelovanje u prometu. Prepoznali su ga i prihvatili roditelji mališana, te svi zajedno sudjeluju u promicanju i poticanju prometne kulture i prometnog odgoja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×