12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
točno u podne

AKCIJA SOLIDARNOSTI Dođite u subotu kod gradskog paviljona, podržite narod Ukrajine i pošaljite poruku mira
A

Ova je akcija prilika da u javnom prostoru podijelimo riječi zajedništva, ohrabrenja, nade i otpora ratu, poručuju organizatori.

Ne propustite

U znak podrške narodu Ukrajine, građanske udruge ovih se dana organiziraju širom svijeta, a svoju poruku mira imat će priliku izraziti i poslati i građani Koprivnice. Akcija solidarnosti održat će se u subotu, u podne, u koprivničkom gradskom parku.

Kako su objasnili organizatori, na ovu su ideju bili ponukani situacijom u svijetu, a inspirirani idejom Centra mirovnih studija iz Zagreba i njihovom Akcijom solidarnosti: Dosta je ratova – želimo mir! te brojnim sličnim inicijativama u gradovima širom Europe, odlučili smo podržati – MIR.

– Pozivamo sve zainteresirane, iz Koprivnice i okolice, u subotu 5. ožujka od 12 do 13 sati da nam se pridruže u Gradskom parku (kod paviljona) i ostave svoje poruke mira i solidarnosti – poručuju organizatori.

Ovo je akcija i tiho okupljanje za sve koji žele izraziti podršku stanovnicima Ukrajine, kao i svih drugih ratom zahvaćenih područja, čija je sigurnost i egzistencija ugrožena, ali prosvjednicima protiv represivnih vladajućih režima u Rusiji i diljem svijeta čija je jedina nit vodilja – MIR. Vrijeme je za mirno rješavanje sukoba, solidarnost, toleranciju, empatiju, blagost i suosjećanje i prihvaćanje svih onih koji bježe pred užasima rat(ov)a.

Oružani sukobi, ratna razaranja i uništavanje i oduzimanje ljudskih života osiromašuju područja, narode, uništavaju kulturu i gospodarstvo uzrokujući krize na svjetskoj razini. Krajnje je vrijeme za promjene i osvještavanje da je svaki naš glas bitan. Ova je akcija prilika da u javnom prostoru podijelimo riječi zajedništva, ohrabrenja, nade i otpora ratu.

Stanimo zajedno, podržimo MIR, poručuju organizatori Helena Kušenić,  Atelieri Koprivnica, Dobar film, FUNK – Forum udruga nezavisne kulture, MaMUZE, Mudro drvo, RockLive, Udruga glazbenika Jazz kluba Koprivnica i Udruga Kopriva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Više sreće nego pameti

Sjećate se jučerašnjeg slijetanja u Rasinji? Prometni mamlaz imao je 3,18 promila

Bili smo jučer na mjestu prometne nesreće koja se dogodila oko 6.50 u Rasinji u Kolodvorskoj ulici. Kako doznajemo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×