17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Aleksandrov roman Noć pada u podne za svaki pametni telefon
A

Ne propustite

Koprivničanac Aleksandar Kostjuk, među prvima u Hrvatskoj, nedavno je virtualno predstavio roman-mobilnu aplikaciju za android telefone pod nazivom Noć pada u podne.

Radi se o kriminalističkoj komediji, a u središtu radnje je privatni detektiv Blaž Zvonimir i njegova potraga za otetom ženom.

– Za roman-mobilnu aplikaciju sam se odlučio zbog sve veće prevlasti digitalnih medija. E-knjige nisu baš praktične za čitanje na stolnim računalima, ali dolaskom pametnih telefona i tableta postaju sve praktičnije. Koliko mi je poznato, otprilike 15 posto populacije koristi pametne telefone pa sam odlučio iskoristiti to tržište za plasiranje praktičnog proizvoda: knjigu u obliku samostalne aplikacije koju ljudi mogu čitati dok sjede u autobusu, tramvaju, vlaku ili čekaju u čepu na cesti – objašnjava Kostjuk, dodajući kako misli da njegov projekt ipak neće pokrenuti lančanu reakciju.

– S toliko digitalne zabave koja je na raspolaganju, teško je očekivati da će digitalna knjiga preuzeti prevlast. Čitanje knjiga, nažalost, nije omiljena zabava u Hrvata, ali nadam se da bi možda forma (aplikacija za uređaj koji stane u džep i možete nositi bilo kamo) mogla popularizirati sadržaj odnosno knjigu – kaže Kostjuk kojemu slava još nije udarila u glavu.

– Ne znam kakve su reakcije čitatelja, ali volio bih čuti koju. Barem da dobijem neku predodžbu. Pokušao sam ciljati na što širu publiku pa zato nisam išao u stvaranje nekog dubokoumnog djela, već nečega što će ljude zabaviti. Nadam se da sam u tome uspio – zaključuje.

Ovaj književnik, inače nezaposleni inženjer grafičke tehnologije, koji za sebe kaže da je dizajner slobodnjak, prije tri godine objavio je roman Zanos eksplicitna uma kao e-knjigu na portalu www.elektronickeknjige.com. Pretprošle pak godine objavljuje zbirku kratkih priča Nemaju krv kao e-knjigu na portalu www.digitalne-knjige.com, a 2012. dostupna je i u tiskanom obliku. Prošle godine na natječaju Gradske knjižnice Trogir kratkom pričom Slučaj nestale pčele ulazi u zbirku kratkih priča Priča se(p)o gradu. Iste godine na natječaju Male performerske scene za najbolju kratku priče strave osvaja drugo mjesto pričom Uz zveket, u tami.

Roman Aleksandra Kostjuka možete preuzeti ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×