14.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BookCrossing u Koprivnici

Alis Marić pripremila iznenađenje za ljubitelje knjiga
A

Ne propustite

Prije samog početka sedmog TEDx-a jedna od govornica, osnivačica bloga i Facebook stranice Čitaj knjigu, Alis Marić, pokrenula je svjetski poznatu akciju razmjene knjiga BookCrossing u koprivničkom Le Petit cafeu.

Ideja ovog pokreta je da sudionici ostavljaju knjige koje su pročitali, a u zamjenu uzmu neku drugu s BookCross lokacije. Načelo ove akcije je da knjige moraju biti slobodne, a ne zarobljene na policama. Otvorenje prve BookCross police poklopilo se i sa Svjetskim danom knjige.

– Kad me Petar pozvao u Koprivnicu na TEDx rekla sam da ću doći, ali pod uvjetom da barem jedan kafić u gradu dobije policu i da počnemo s razmjenom knjiga – rekla nam je Alis Marić.

Posjetitelji će na ovaj način imati mogućnost odvojiti se od modernih uređaja, kojima smo cijelo vrijeme okruženi, i uživati u dobrom štivu.

Govornici i organizator sedmog TEDxKoprivnicaLibrary // Foto: Matija Gudlin
Govornici i organizator sedmog TEDxKoprivnicaLibrary // Foto: Matija Gudlin

– Knjiga će uvijek imati svoju budućnost, ne mogu zamisliti da bi svijet mogao postojati bez knjige. Ljudima je knjiga i dalje jako važna – dodala je Alis.

Nakon otvorenja police, održan je TEDxKoprivnicaLibrary u Knjižnici i čitaonici Fran Galović na kojem su uz Alis Marić predavanja držali i Anđelo Jurkas, Vitomira Lončar, Siniša Bosanac i Dražen Glavaš.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Suprotnosti se privlače. Ove dvije simpa frendice uljepšale su koprivnički trg svojom pojavom

Kako se suprotnosti privlače, nije samo fizikalna činjenice, nego i ona modna. Pokazale su to ove dvije simpa frendice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×