19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Allianz i Ana Sršen u Koprivnici pokrenuli plivačku školu za djecu s teškoćama u razvoju
A

Ne propustite

Početkom listopada prošle godine Allianz je u suradnji s poznatom hrvatskom paraolimpijkom Anom Sršen pokrenuo poseban plivački program za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom Treneri velikog srca, a jučer je službeno otvorena plivačka škola u Koprivnici. Otvorenju su prisustvovali zamjenik gradonačelnice Koprivnice Mišel Jakšić, hrvatska paraolimpijka Ana Sršen, voditeljica korporativnih komunikacija u Allianzu Lana Zeković Mellé, a podršku projektu dali su i naši sportaši Kristijan Vincetić i Ivan Lončarić, koji su ovom prilikom omjerili snage u bazenu.

Kao nositeljica projekta, Ana Sršen naglasila je kako je plivanje bazični sport te da on za neku djecu s teškoćama u razvoju znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe. „Jednom kad se odvaže na ulazak u bazen, djeci voda postaje najbolji prijatelj, omogućuje im nesputano kretanje, kontakt s drugom djecom, a time i rast njihovog samopouzdanja. Neki od naših polaznika otkrili su i ljubav prema natjecanju te počeli trenirati. U svakom se djetetu krije potencijalni plivač, mali paraolimpijac u srcu.”

Program se bazira na poznatom Halliwick konceptu, a ključan faktor u cijelom procesu su posebno certificirani treneri, koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu u kojoj se članovi međusobno podupiru. Rajka Bagarić, trenerica je velikog srca u Koprivnici, koja kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uči djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine i naučili plivati. „Sretni smo što ovakav program napokon imamo dostupan i u Koprivnici. Kroz prilagođene vježbe i rad s roditeljima, djeca brzo napreduju i jačaju motoriku. Motivirani su i zadovoljstvo ih je vidjeti u vodi”, izjavila je.

Treneri velikog srca prvi je projekt u Hrvatskoj usmjeren na razvoj sporta za djecu s teškoćama u razvoju na lokalnoj razini. U organizaciji Allianza i Ane Sršen, projektom su prošle godine pokrenute plivačke škole u sedam gradova diljem Hrvatske – u Splitu, Varaždinu, Vinkovcima, Čakovcu, Puli, Opatiji i Sisku, a za djecu iz Vukovara osiguran je prijevoz do Vinkovaca. Treneri velikog srca i ove su godine nastavili s radom pa su ovo proljeće plivačke škole otvorene u još dva grada – u Koprivnici, Slavonskom brodu, a najesen kreću i u Daruvaru.

Od početka nam je cilj bio osigurati održivost projekta i proširiti ga i na druge gradove. Kako bi u tome uspjeli, surađujemo s udrugama, upravama bazena i lokalnim vlastima, a interes za sudjelovanjem pristiže iz cijele Hrvatske. To govori o nedostatku sportskih aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju, naročito u manjim sredinama, stoga istim tempom nastavljamo s projektom i ove godine”, izjavila je Lana Zeković Mellé, voditeljica korporativnih komunikacija u Allianzu.

Plivačke škole trenutno pohađa više od stotinu djece s roditeljima, pod nadzorom 12 posebno certificiranih trenera u 10 gradova diljem Hrvatske, a za gradove bez bazena u planu je pokretanje posebnih škola atletike za djecu s teškoćama u razvoju za koje su u tijeku pregovori u još četiri dodatna grada.

Više informacija o projektu i točan raspored plivačkih škola po gradovima svi zainteresirani mogu pronaći na Facebook stranici Allianz ParaSport, a informacije mogu dobiti i slanjem e-maila na adresu treneri.velikog.srca@gmail.com.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×