18.2 C
Koprivnica
Petak, 31. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Američki sveučilišni profesor Koprivničancima predstavio Grand Canyon
A

Ne propustite

U četvrtak je u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnici održano predavanje američkog povjesničara i sveučilišnog profesora prof.dr.sc. Paula Hirta pod nazivom Nature, Culture, and History at the Grand Canyon, Arizona.

Hirt je na predavanju, koje je izazvalo dosta velik interes, govorio o prirodi, kulturi i povijesti najpoznatijeg američkog kanjona. Prepričao je i vlastite doživljaje ovog čuda prirode, koje je potkrijepio sa velikom zbirkom svojih fotografija.

Paul Hirt povjesničar je i predavač na Arizona State University. Teme kojima se posebno bavi su američki Zapad, povijest globalnog okoliša, politika okoliša i istraživanje održivog razvoja. Objavio je knjigu o povijesti američkog upravljanja šumama od drugog svjetskog rata (A Conspiracy of Optimism, 1994), zbirke eseja o povijesti američkog sjeverozapada (Terra Pacifica, 1998. i Northwest Lands, Northwest Peoples, 1999.) i više od dvadesetak članaka i poglavlja u knjigama o povijesti okoliša na američkom Zapadu. Nedavno je završio knjigu o povijesti električne energije na američkom sjeverozapadu i Britanskoj Kolumbiji. Profesor Hirt predaje u ovom proljetnom semestru američku povijest na Sveučilištu u Mariboru u okviru programa Fulbright.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×