ALL STAR

Ana Debelić, bivša igračica Podravke Vegete, izabrana u najbolju postavu Europskog prvenstva

Lijepa vijest ususret borbi za broncu.

16:12h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Ženska hrvatska rukometna reprezentacija odradila je povijesno Europsko prvenstvo. Na svome putu, na iznenađenje mnogih, savladale su igračice izbornika Nenada Šoštarića često favorizirane protivnice.


Nažalost, bolja od Hrvatske u polufinalu bila je Francuska, što je značilo da slijedi ogled za treće mjesto s Danskom koja je, pak, izgubila od Norvežanki.

Lijepa vijest ususret borbi za broncu bila je vijest o odabiru najbolje postave prvenstva. Naime, pivotkinja Ana Debelić – bivša igračica Podravke Vegete, a danas članica ruske Astrakhanochke – nalazi se u probranom društvu. Na službenim stranicama Europskog prvenstva navedeno je kako se 40 posto odluke odnosi na glasove navijača, a 60 posto na stručnjake.

Izabrane su, također, vratarka Sandra Toft (Danska), Camilla Herrem (Norveška) na lijevome krilu, a Jovanka Radicevic (Crna Gora) na desnome, Vladlena Bobrovnikova (Rusija) na poziciji lijeve vanjske, dok je Nora Mørk (Norveška) na desnoj strani. U sredini je Stine Oftedal (Norveška), najbolja obrambena igračica je Line Haugsted (Danska), a MVP, odnosno najkorisnija igračica je Estelle Nze Minko (Francuska).

čitam...