17.9 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dodijeljene županijske stipendije

Andrea Cirkvenec: Stipendija pomaže i meni i mojoj obitelji, studentski život u drugom gradu nije jeftin
A

Ne propustite

Za početak smo se pomalo oprezno odlučili na 20 studenata koji udovoljavaju postavljenim zahtjevnim kriterijima, što znači da ste svi vi na neki način mlada elita našeg obrazovnog sustava, rekao je Darko Koren.

Koprivničko-križevačka županija ove godine po prvi puta dodjeljuje studentske stipendije. Idućih 12 mjeseci 20 studenata i studentica s područja županije primat će 700 kuna mjesečno koji će im bez sumnje olakšati troškove koje imaju kao pripadnici akademske zajednice.

U prostorije Županijske uprave došlo je 12 studenata na potpisivanje ugovora, a župan Darko Koren i dožupan Ivan Pal dočekali su ih ohrabrujućim riječima i nadom da će nakon fakulteta brzo uspjeti naći posao. To im ne bi trebalo biti teško s obzirom na to da je jedan od kriterija dobivanja stipendije bila i deficitarnost zanimanja za koje se školuju.

Foto: Matija Gudlin

– Stipendije su nastavak na kreditiranje studenata koje smo imali niz godina. Za početak smo se pomalo oprezno odlučili na 20 studenata koji udovoljavaju postavljenim zahtjevnim kriterijima, što znači da ste svi vi na neki način mlada elita našeg obrazovnog sustava – rekao je Darko Koren.

Među stipendistima su studenti građevine, elektrotehnike, strojarstva, farmacije, prava, psihologije i ostalih struka koje su tražene prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a ispunili su i kriterije uspjeha na studiju, nagrada na natjecanjima, volontiranja i socijalnog statusa.

Jedna od njih je i Andrea Cirkvenec iz Novigrada Podravskog, studentica prve godine Pravnog fakulteta u Osijeku.

– Stipendija uvelike pomaže i meni i mojoj obitelji u sufinanciranju mog studentskog života koji je, pogotovo u drugom gradu, vrlo skup – rekla je Andreja.

Foto: Matija Gudlin

Optimistična je i što se tiče pronalaska posla u svojoj županiji jer smatra da njen fakultet nudi niz mogućnosti.

– Mislim da u Koprivničko-križevačkoj županiji ima mnogo mogućnosti, pogotovo za nas pravnike, imamo širok spektar radnih mjesta na kojima se možemo zaposliti – uvjerena je ona.

Stipendiju je dobio i Denis Pleše, prvak Hrvatske u triatlonu, koji je upisao farmaciju u Zagrebu. Budući da je smješten u studentskom domu, stipendiju najviše namjerava trošiti na prehranu i prijevoz po Zagrebu.

Odabir farmacije je bio spajanje ljubavi i koristi. Oduvijek sam volio kemiju i zanimala me, a znam da je farmacija jako dobar fakultet koji će mi kasnije omogućiti da se lako i brzo zaposlim – zaključio je Denis.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Otišao bez pozdrava

JESTE LI GA VIDJELI U Podravini nestao mladić Luka, policija moli sve koji nešto znaju da odmah jave!

Mladić (20) nestao je još 18. svibnja i policija moli sve koji znaju bilo kakvu informaciju o njemu neka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×