24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Premijer darove nosi

Andrej Plenković posjetio Križevce: Grad treba novu sportsku dvoranu
A

Ne propustite

Premijer Andrej Plenković posjetio je Križevce gdje je uručio ravnatelju Caritasa Križevačke eparhije pateru Ivanu Radeljaku jednokratnu pomoć u prehrambenim proizvodima u vrijednosti od 3.650.000 kuna.

Premijer se prilikom posjeta Križevcima sastao s domaćinima, županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom kako bi se upoznao s potencijalima županije i grada Križevaca. Uz premijera Plenković, prisutna je bila i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

– Razmotrili smo pitanje rješavanja projekta gospodarenja otpadom Piškornica i daljnje unaprjeđenje prometne povezanosti cijele županije. Vidjeli smo pozitivne učinke ove brze ceste koja dolazi direktno do Križevaca. Smatram da je to u razvojnom pogledu jedno od pitanja o kojima moramo voditi računa, isto tako i o daljnjem razvoju vodoopskrbnog sustava što je također važno. Govorili smo i o značaju Podravke kao jedne od važnijih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj koja je bitna za cijeli gospodarski sustav – ispričao je Plenković zaključke sa sastanka.

Župan Koren nakon razgovora s premijerom bio je dobre volje i optimističan po pitanju razvoja budućih projekata.

– Poseban naglasak smo stavili na daljnji razvoj prometne infrastrukture. Naravno da je u fokusu nastavak gradnje brze ceste od Križevaca već prema predviđenim planovima. Premijer je izrazio svoje mišljenje da je ova povezanost grada Križevaca preduvjet gospodarskog razvoja i da će u  budućnosti podržati nastavak tog projekt – ispričao je Koren aludiravši na nastavak brze ceste koju željno iščekuju stanovnici koprivničkog kraja.

Premijer je ispričao i detalje sastanka s čelnim čovjekom Križevaca i njegovim zamjenicima.

– S križevačkim gradonačelnikom Brankom Hrgom razgovarali smo kako pomoći infrastrukturu svih naselja oko Križevaca. Shvatili smo da postoji i pitanje odgovarajuće sportske dvorane. Grad Križevci očito ima jako kvalitetan model glede prava građenja na bivšim vojnim objektima i mislim da su na taj način uspjeli dosta dobro i racionalno razviti različite gradske projekte. U svakom slučaju, ovaj ćemo dijalog nastaviti i ocjenjujem ga korisnim i partnerskim.

Novinare je zanimalo zašto je premijer u svom prvom državničkom posjetu županiji posjetio Križevce, a ne Koprivnicu koja je njeno središte.

– Pa dobro, ja sam bio par puta u Koprivnici. Glavni razlog današnjeg posjeta je odluka Vlade da se križevačkoj eparhiji da ova važna potpora iz robnih zaliha. Izabrali smo Križevce, no to ne znači da manje volimo Koprivnicu – zaključio je Plenković.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO/VIDEO Podravski političari pokazali kako se snalaze s tavom, natjecanje u pečenju palačinki bilo je vatreno

Veselo je na Virovskoj prkačijadi, devetom izdanju prvog europskog festivala malih tradicijskih kolača. Tome su pridonijeli i načelnici podravskih općina...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×