27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
novčano kažnjen

Damir (60) vrijeđao i snimao ljude koji su u redu čekali cjepivo protiv korone: Pokusni kunići, svi ćete umrijeti, žene neće nikada roditi, djeca će umirati…
D

Osim što je pismenim putem tražio izuzeće suca koji je vodio slučaj, bivši branitelj Damir nije se nijednom pojavio na ročištu, a na kraju je kažnjen sa 100 eura

Ne propustite

Damir (60) iz Križevaca, koji se krajem listopada prošle godine ispred sportske dvorane u Potočkoj ulici okomio na sve one koji su u redu čekali za cjepivo protiv korone, ovih je dana novčano kažnjen zbog bezrazložnog vrijeđanja građana, odnosno narušavanja javnog reda i mira. Sudac Darko Laklija, čije je, spomenimo, izuzeće tražio okrivljeni Damir, uskratio ga je nepravomoćnom presudom za ravnih 100 eura.

Kao što smo naveli, antivakser Damir izveo je performans u popodnevnim satima prošlogodišnjeg listopada, kada je na parkingu ispred dvorane omalovažavao i uznemiravao građane koji su čekali u redu za cijepljenje.

– Korona je laž, cjepivo je laž, svi ćete umrijeti za tri godine, mlade cure ne budu nikad rodile, djeca će umirati – vikao je Damir sugrađanima i snimao ih tabletom, a snimku je, prema iskazima svjedoka, kasnije i objavio na društvenoj mreži.

Prijetio i mladiću koji ga je upozorio da ih pusti na miru

Uznemireni građani pozvali su policiju, a neki od njih i svjedočili. Među njima bili su i supružnici Slavica i Ivica, koji spadaju u rizičnu skupinu pa su došli po drugu dozu cjepiva. Slavica je napomenula kako joj je prethodno od korone preminuo otac i da se zarazila cijela obitelj, a zbog svega toga ponašanje Damira, kojeg ne poznaje od ranije, posebno ju je uznemirilo.

– Govorio je ljudima da su pokusni kunići, da će biti čipirani, da će svi umrijeti jer je cjepivo laž, korona je laž, govorio je da žene neće moći imati djecu, da će djeca umirati od posljedica cijepljenja i tome slično. Sjećam se, također, da je i prijetio jednom mladiću koji mu je rekao da ih ostavi na miru i da se makne odande – rekla je svjedokinja Slavica.

Njezin muž Ivica, također, je ostao uznemiren. Ranije je imao i moždani, liječi se od PTSP-a i u strahu od svoje neprimjerene reakcije odlučio je nazvati policiju. Ponovio je sve što i njegova supruga i dodao da je antivakser snimao tabletom čak i po dolasku policije.

Ponašanje suprotno zdravom razumu

Inače, osim što je pismenim putem tražio izuzeće suca koji je vodio slučaj, bivši branitelj Damir nije se nijednom pojavio na ročištu, iako je uredno bio pozivan. Unatoč tome, na sudu su u njegovu ponašanju pronašli sve elemente prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

– Sud takvo ponašanje smatra ne samo posebno drskim i nepristojnim, već i ponašanjem suprotnom zdravom razumu, jer kako to drugačije nazvati u vrijeme kad su diljem cijelog svijeta milijuni ljudi obolijevali i umirali od bolesti koja se mogla spriječiti cijepljenjem, a što je i struka potvrdila – obrazložili su i kaznili Damira novčano sa 100 eura, a s 500 kuna mora pokriti i troškove prekršajnog suda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024

FOTO/VIDEO Podravci u Berlinu rade pravu feštu, razvili hrvatsku zastavu dulju od 100 metara

Spektakularno je u Berlinu, gdje Hrvatska u 18h igra prvu utakmicu Europskog prvenstva protiv Španjolske. Tamo je oko 100.000 hrvatskih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×