19 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
plan?

Apel jednog trenera na županijski nogomet mlađih uzrasta
A

U našoj županiji grad Đurđevac ima veliku i mnogobrojnu Školu nogometa, kao i Koprivnica i Križevci, no u gradovima broj djece nikad nije bio problem. Napuštanjem sela pada i broj djece u njima, tako da je svake godine manjim općinama jako teško složiti ekipu za natjecanje. 

Ne propustite

U redakcijski sandučić prije nekoliko dana stiglo nam je zanimljivo pismo. Napisala ga je osoba koja želi ostati anonimna, možemo samo reći da se radi o jednom mladom nogometnom treneru mlađih uzrasta koji već više godina uči mališane nogometnim potezima.

Želio je ostati anoniman kako ne bi imao problema, a svojim apelom želi pokušati potaknuti neke promjene u sustavu županijskog nogometa, točnije u njegovim mlađim uzrastima. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.


Vrijeme koronavirusa donosi nogometu zasad samo loše stvari, no mislim da je sad vrijeme da se nešto pokrene u županijskom nogometu. Prošlo je 20 godina otkad se županijski nogomet nije pokrenuo. Prije su postojale dvije lige pionira i juniora, a sada imamo jednu ligu pionira s osam klubova i jednu ligu juniora s devet klubova.

Kako vrijeme ide tako će propadati mnogi talenti, a da nikada nisu ni pokušali zaigrati nogometu. Trenera je sve manje i manje, a o eduakcijama da ne pričam. Jednom godišnje održi se seminar reda radi i još k tome tema je seniorski nogomet, a ne djeca i njihov nogomet. Ne znam što bi se moralo dogoditi da napišu neki plan i program za svaki uzrast. 

Općine daju novac kako bi se masno plaćali seniorski nogometaši, a mlade igrače nitko ne pita hoće li imati sendvič i vodu poslije utakmice. Djece nema koliko ih je bilo prije, ali ih ima u više općina! Ljudi, organizirajte se!

Zašto ne bi napravili 10, 12 ili 14 podcentara s voditeljem škole u svakom podcentru, a da je plaćen od strane saveza? U svakom podcentru neka se organizira kategorija prednatjecatelja (2013. godište i mlađi), zagića ili pilića (2012./2011. godište) koji igraju 6+1, limača (2010./2009.) koji igraju 7+1, mlađih pionira (2008./2007. godište) koji igraju 9+1, pionira (2006./2005. godište) i kadeta i juniora. Podcentri bi se sastojali od dvije, tri općine koje bi zajedno sakupile dovoljan broj djece. Sa zagićima i limačima se može organizirati liga Đurđevac-Koprivnica-Križevci. 

Ljudi, razmislite si kuda nas županijski nogomet vodi! Nadam se da ćete bar malo razmisliti o svemu!


Spomenimo kako na sjeveru zemlje, u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, postoje upravo ti podcentri u kojima je više klubova spojeno u jedan kako bi se formirali što bolji uvjeti za nogometni razvoj djece.

U našoj županiji grad Đurđevac ima veliku i mnogobrojnu Školu nogometa, kao i Koprivnica i Križevci, no u gradovima broj djece nikad nije bio problem. Napuštanjem sela pada i broj djece u njima, tako da je svake godine manjim općinama jako teško složiti ekipu za natjecanje.

Velika je žalost kada npr. ekipa mlađih pionira ima dva, tri talentirana dječaka, no ukupno nema dovoljno djece da bi formirali jednu selekciju. Često roditelji nisu u prilici voziti djecu na treninge u gradove, to iziskuje dodatno vrijeme i trošak, stvari koje mnogi ne mogu odvojiti.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U našem kraju

FOTO Iščupana stabla, zakrčene ceste i pruge, srušeni krovi i dimnjaci… Pogledajte zapanjujuće prizore koje je iza sebe ostavila oluja

Kao što smo pisali, jučer u popodnevnim satima naš je kraj pogodilo olujno nevrijeme, a najgore je prošao ludbreški...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×