22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ULICA RUDOLFA FIZIRA

Auti im skakuću, građani se pobunili protiv ležećih policajaca, Bilić: Tu su srednja škola, kino, šetnice, svetište, nema smisla ovdje jurišati BMW-ima
A

U manje od 24 sata anketu je ispunilo 564 osoba koje smatraju da nove ležeće policajce treba odmah maknuti, dok su se za ostanak izjasnila 33 glasača

Ne propustite

Nedavno postavljeni ležeći policajci u ludbreškoj ulici Rudolfa Fizira izazvali su poprilično nezadovoljstvo velikog broja Ludbrežana. Svoj revolt iskazali su u grupi Ludbreg – Kako naprijed i u boljitak grada, gdje su početkom tjedna otvorili anketu s pitanjem treba li ih maknuti te je istovremeno predloženo i pokretanje peticije za njihovim uklanjanjem.

U manje od 24 sata anketu je ispunilo 564 osoba, koje smatraju da nove ležeće policajce treba odmah maknuti. Administrator grupe napomenuo je kako će uputiti apel gradonačelniku Dubravku Biliću da ispuni želju velikog broja građana te izda nalog da se prepreke odstrane.

S druge strane, za ostanak ležećih policajaca izjasnile su se 33 osobe, odnosno pet posto sudionika ankete.

Iz poduže rasprave može se iščitati kako dobar dio Ludbrežana nije upoznat s razlogom postavljanja ležećih policajaca, no većina ih je posvjedočila da su “usporivači” loše postavljeni, prekratki su pa automobili na njima redovito poskakuju i uništavaju se.

Odgovor i komentar smo potražili od ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića, koji je potvrdio kako je ležeće policajce, dva komada, postavio Grad i to radi sigurnosti prometa.

– Bivši uspornik maknuli smo radi biciklističke utrke i sad smo postavili dva nova zbog velike frekvencije hodočasnika koji prolaze ovom ulicom. Ljudi se ovdje vole brzo voziti, cesta je ravna, a ovo je ulaz u strogi centar grada. Tu je srednja škola, centar za kulturu, kino, šetnice, svetište. Nema smisla ovdje jurišati BMW-ima, a upravo takvi se sada najviše žale, no morat će prilagoditi brzinu prometa uvjetima na cesti. Oni kojima ne odgovara, imaju alternativu – voziti obilaznom državnom cestom – pojasnio je Bilić te odbacio mogućnost uklanjanja ležećih policajaca bez obzira na ankete i potencijalne peticije.

– Sigurnost prometa je na prvom mjestu. Znam da ljudima smeta kad im auti poskakuju, ali da su pristojno vozili nitko ne bi ni primijetio problem. Budući se brzo vozi, onda smo se u dogovoru s policijom odlučili na ovakvo rješenje – poručio je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Trostruki je imendan danas, uputite im čestitke!

Ivan, Toma i Paulin današnji su slavljenici. Ivan, Toma i Paulin današnji su slavljenici. Toma je osoba od povjerenja, motrenja, motivacije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×