18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Raspisan natječaj

Autori neobjavljenih ljubavnih pjesama natjecat će se za još jednu nagradu u čast Zvonimira Goloba
A

Nagrada će biti dodijeljena 19. veljače u Zagrebu.

Ne propustite

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je tradicionalni natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“.

Golob je rođen 19. veljače 1927. u Koprivnici, a umro je u Zagrebu 1. lipnja 1997. Autor je brojnih knjiga, uređivao je nekoliko vrhunskih časopisa, sudjelovao u osnivanju grupe studio 64, koja je stvorila i afirmirala Zagrebačku školu šansone (Dedić, Špišić, Percl, Črnko, Hegedušić i dr.). Objavljivao je eseje i prevodio s više jezika. Skladatelj je i autor brojnih pjesama. Bavio se i umjetničkom fotografijom. Pamtimo ga i po njegovim ljubavnim stihovima, od koje su mnoge uglazbili i otpjevali, pretežno Arsen Dedić, Kemal Monteno, Ibrica Jusić i drugi.

Na književni natječaj svaki autor, do 20. siječnja 2018., može poslati najviše tri svoje neobjavljene pjesme s ljubavnom tematikom, te kratki životopis. Najboljeg će prosudbeni sud nagraditi Velikom zlatnom plaketom – Zvonimir Golob.

Radovi se šalju na adresu: UHBDR91. 48000 Koprivnica, Dr. Nikole Sertića 15 (za natječaj).

Prošle je godine ovo priznanje pripalo Dragi Štambuku.

Nagrada će biti dodijeljena 19. veljače u Zagrebu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Službeni posjet

Centar Koprivnice ograđen policijskim trakama, u posjet stiže predsjednik Milanović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas će posjetiti Koprivnicu. Ako ste prolazili centrom Koprivnice i uočili trakom ograđena parkirališta i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×