16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zamjenik ministrice u posjetu

Babić: Ludbreg je dobar primjer kako brinuti o osobama s invaliditetom
B

Ne propustite

Ante Babić, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih, posjetio je udrugu Ludbreško sunce i Međugeneracijski centar.

Udrugu Ludbreško sunce jučer, u srijedu, posjetio je Ante Babić, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih.

– Još prije dvije godine u Saboru Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik, pričao mi je o ovoj udruzi i aktivnostima koje provodi stoga sam se sada kada sam u Ministarstvu socijalne politike i mladih htio na licu mjesta uvjeriti u sve što sam čuo. Iznenađen sam njenim radom i drago mi je što integralno koriste projekte koje provodi Ministarstvo – rekao je Babić i dodao kako je pohvalno što rade na integraciji osoba s invaliditetom u društvo.

Usto, dojmila ga se deinstitucionalizacija koju Ludbreško sunce uspješno provodi. Pritom je istaknuo kako taj projekt Ministarstva na dosta mjesta nema uspjeha što, kako kaže, nikako nije slučaj s Ludbregom.

– Drago mi je što je zamjenik ministrice odabrao upravo našu udrugu za prvu posjetu. Odabrani smo s obzirom na projekte i aktivnosti koje provodimo i po kojima smo nadaleko poznati. Za nas i naš rad ova je posjeta dodatan poticaj i krila da nastavimo i dalje ići tim pravcem – kazala je Ruža Zlatar, predsjednica udruge Ludbreško sunce.

Babić je posjetio i Međugeneracijski centar Ludbreg koji je otvoren u sklopu projekta Jačanje međugeneracijske pomoći u lokalnoj zajednici – Medgen Borza, a odobren je za sufinanciranje iz programa Europske unije.

– Ovo je jedan interdisciplinarni prostor koji se može iskoristiti i za umirovljenike, ali i za djecu s posebnim potrebama koji pohađaju školu. Centar, odnosno dnevni boravak koji je svrsishodan i na korist njegovim korisnicima – istaknuo je Babić.

Bilić je objasnio kako je cilj ovog Međugeneracijskog centra spojiti mlade i starije Ludbrežane kako bi jedni drugima prenosili znanje, iskustva i životne vrijednosti te će se tako povezati generacije i stvoriti međugeneracijski suživot između njih.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×