Badminton: Vugrinec osvojio dva zlata, Ferenčak broncu

15:14h
0
111018-badminton

Članovi Badmintonskog kluba Koprivnica su u subotu, 15. listopada nastavili svoj nastup na ovosezonskoj Turbo Ligi, nastupivši na drugom turniru.


Nastupilo je 77 natjecatelja, više nego ikad prije. Svi koji su nastupili tako su oborili još jedan rekord.

Čak 18 mješovitih parova pružilo je puno izjednačenih mečeva već u borbi po skupinama.

Kroz sve to i eliminacije od četvrtfinala do finala najbolje su se snašli Natalija Kompari (BK INA) i Marjan Vugrinec (BK Koprivnica). Oni su u finalu pobijedili par Antonio Lovrić-Jelena Pirner te tako učvrstili vodstvo u poretku te konkurencije. Treće mjesto osvojili su Maja Arnautović i Luka Vlahek, pobijedivši par Josipa Krtić-Hrvoje Špes.

U konkurenciji 13 muških parova turnir je odigran u dvokružnom KO sustavu. Branitelji prošlosezonskog naslova Luka Vlahek (BK Međimurje) i Marjan Vugrinec (BK Koprivnica), nakon propuštenog nastupa na prvom turniru pokazali su da su još uvijek dovoljno dobri pobjedivši u finalu pobjednike prethodnog turnira Hrvoja Špesa i Bojana Radića. U borbi za preostalu medalju Boris Slanc i Antonio Lovrić nadigrali su Dinka Đurđevića i Domagoja Miheteca.

U muškoj pojedinačnoj konkurenciji ovaj put se između 15 natjecatelja na vrh skupine uvrstio Zdenko Mihetec koji je u završnici bio bolji od debitanta Ivana Vujevića. Treće mjesto je osvojio Goran Ferenčak (BK Koprivnica) koji je u borbi za medalju pobijedio Damira Prisekera, pobjednika prethodnog turnira. Miroslav Samardžić (BK Koprivnica) osvojio je 6. mjesto.

U muškoj pojedinačnoj konkurenciji A-turnira igrači BK Koprivnica osvojili su slijedeća mjesta: 10. mjesto Neven Sitar, 14. mjesto Denis Femec, 20. mjesto Nenad Vondraček.

Izvještaji s turnira na kojima nastupaju badmintonaši BK Koprivnica dostupni su na web stranici kluba http://bk-koprivnica.weebly.com/index.html

čitam...