24.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
širi se poduzetnička zona

Bauwerk Groupa kupila 12 parcela za proširenje logističke službe i odlaganje sirovine, bit će i novog zapošljavanja
B

Grad ima parcele za sve poduzetnike koji žele dodatno investirati i ovo je pozitivan primjer dobrog planiranja poduzetničkih zona, rekao je gradonačelnik Janči

Ne propustite

Đurđevačka Poduzetnička zona A-jug imat će još veći postotak iskorištenosti. Gradski vijećnici odobrili su gradonačelniku Hrvoju Jančiju sklapanje ugovora o prodaji novih 12 parcela ukupne površine 60.512 kvadratnih metara đurđevačkoj tvrtki Bauwerk Group Hrvatska d.o.o.. Na račun ove prodaje gradski će proračun inkasirati iznos od 1.134,600 kuna.

Zemljište je spomenutoj tvrtki prodano uz korištenje olakšice za kupnju zemljišta prema Programu olakšica i poticaja investitorima u poduzetničkim zonama. Kupoprodajna cijena kvadratnog metra je 18,75 kuna, a riječ je o zemljištu koje nije u cijelosti opremljeno komunalnom infrastrukturom.

Tvrtka lider u proizvodnji prirodnih i održivih drvenih podova već posjeduje oko 10 hektara zemljišta, a dokupljene parcele, koje su spojene s onima koje već koriste, koristit će za potrebe logističkog i manipulativnog prostora.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Društvo je u prethodnim godinama višestruko preraslo postojeću površinu na kojoj trenutno funkcionira, iz tog razloga postoji nužna potreba za proširenjem na dodatne prostore kako bi se osigurao nesmetani kontinuitet proizvodnje i mogućnost daljnjeg
rasta proizvodnje i broja zaposlenih. Zaokruženost proizvodnog procesa nužan je u ovoj vrsti proizvodnje i mora ga pratiti logistička služba sa dovoljno manevarskog prostora, uključivo i prostor za odlaganje sirovine na otvorenom, naveli su u svojoj ponudi iz Bauwerk Group Hrvatska.

– Dosad su nekoliko puta povećali broj zaposlenih, prihode poslovanja, ali i proizvodnju. Trenutni prostor im nije više adekvatan za dobru organizaciju proizvodnog procesa i zapravo im je potreban dodatni kako bi mogli normalno funkcionirati i organizirati svoj proizvodni proces, a i potencijalno se proširiti. Grad ima parcele za sve poduzetnike koji žele dodatno investirati i ovo je pozitivan primjer dobrog planiranja poduzetničkih zona – objasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči gradskim vijećnicima prilikom izglasavanja odluke te dodao da će se ovom investicijom osigurati i 15-ak novih radnih mjesta.

Predsjednik Vijeća Željko Lacković rekao je kako Grad ima sve potrebne resurse za širenje poduzetnika u zonama.

– Najveća tvrtka u našem gradu sa svjetskim renomeom kontinuirano ulaže u razvoj i napredak, a to se vidi po broju zaposlenih na području grada i okolice, do primanja koje imaju – rekao je Lacković.

Gradsko vijeće Đurđevac
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Optužni prijedlog

Koprivnička policija nema milosti, za 1,17 promila i vožnju pod zabranom traži kaznu 2000 eura!

Koprivnička policija podnijela je optužni prijedlog sudu protiv jednog 40-godišnjaka zbog dva teža prometna prekršaja. Dotični je najesen prošle godine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×