31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Bazeni Cerine idealna alternativa ljetovanju na Jadranu
B

Ne propustite

Razgovor s Martinom Golčić, direktoricom trgovačkog društva TRG d.o.o.

Ususret ljetu i visokim temperaturama koje su nam svakog dana sve bliže, odlučili smo posjetiti Gradske bazene „Cerine“ i popričati sa Martinom Golčić, direktoricom trgovačkog društva koje upravlja kompleksom bazena. Koprivnički Gradski bazeni izgrađeni su prije pet godina i jedino su mjesto gdje se građani Koprivnice mogu kupati i rekreirati tijekom cijele godine. Ujedno, u ova vremena kada se gleda na svaku kunu, Cerine mogu poslužiti kao idealna alternativa za Jadransko more, a svjesni te činjenice „domaćini“ su se primili posla te su osmislili bogati ljetni program, kako za djecu tako i za one starije.

Ljetne igre za djecu, odbojka na pijesku, dječja igraonica i relax zona

Ljetne igre za djecu, koje će se održavati od 27. do 30. lipnja, prva su velika atrakcija koja će se „odigrati“ na bazenima. Veliki aquatrack za djecu, odnosno poligon sa raznim preprekama dugačak 40 metara, utrke na čamcima, luftićima, na vodenom mostiću, natjecanje u plivanju, štafeta sa velikim kolutovima te još brojne discipline, zasigurno će razveseliti mališane, a tome se nada i Martina Golčić, koja očekuje rekordan broj djece na ovim igrama.

-U ta četiri dana očekujemo oko 1000 mališana, što je u svakom slučaju respektabilna brojka. Program ljetnih igara predstavljamo po osnovnim školama i mogu potvrditi da već sad postoji veliki interes i da nas roditelji stalno zovu – rekla je Martina te nadodala da cijena za cijeli program iznosi 105 kuna.

Već prvog dana srpnja starta turnir odbojke na pijesku, koji je i prošle godine dobro prihvaćen od strane građana. Turnir će se odvijati svakog petka i subote, četiri vikenda za redom, a kako bi bio što interesantniji organizatori su osigurali i simbolične novčane nagrade.

-Najbolji će osvojiti 1000 kuna, a nagrade smo osigurali i za drugo i treće plasirane ekipe. Prošle godine prijavilo se 14 momčadi, a ove godine očekujemo barem duplo veći broj ekipa, i muških i ženskih. Turnir će se održati na sunčalištu bazena, a tribine i brojni popratni sadržaji sigurno će privući i brojne posjetitelje. Poanta nam je aktivirati loklano stanovništvo i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti – objasnila je direktorica Golčić.

Osim igara za djecu i odbojke na pijesku, novosti su i dječja igraonica te relax zona, koja će sasvim sigurno izazvati veliku pažnju.

-Relax zona je nešto novo na bazenima, a radi se o malom paviljonu s krevetom na kojem će se posjetitelji moći opuštati uz masažu i mirisne svijeće. Paviljon će biti prekriven zastorima i oni koji se odluče za ovaj novitet, zasigurno će uživati. Što se tiče dječje igraonice, i ona je novitet, a riječ je o nadziranom kutku gdje će roditelji moći ostaviti djecu.

Sve više posjetitelja iz ostalih gradova, Bjelovarčani najbrojniji

Već nekoliko mjeseci na prvome katu nalaze se teretana i studio za vježbanje, a direktorica Golčić naglasila je kako je s tim aktivnostima i više nego zadovoljna.

-Novi programi na prvome katu pun su pogodak. Korisnici tih usluga sve su brojniji, komplimenti nam dolaze sa svih strana, a podatak da smo za 20% nadmašili naša očekivanja samo nam govori da smo uspjeli u našim namjerama. Imamo zadatak usrećiti svakog našeg klijenta i učinit ga zadovoljnim, i vjerujem da u tome uspjevamo.

Nisku cijenu ulaznica, pravovremenu uslugu i sve bogatiji program primjetili su i ostali građani iz regije tako da u posljednje vrijeme bazene posjećuje sve veći broj gostiju. Najviše njih dolazi iz Bjelovara i okolice, no direktorca Golčić pohvalila se podatkom kako bazene u posljednje vrijeme posjećuje i sve više gostiju iz Zagreba.

U planu su sauna i sportski dućan, dolaze nogometni i teniski tereni

Nakon što se pohvalila programima koje posjetitelje očekuju ovog ljeta, direktoricu Golčić upitali smo i o planovima koji slijede u budućnosti te o možebitnim novitetima.

-Iako je teška godina i borimo se kao i svi drugi, u našem kompleksu fali svijet saune, i to je sljedeća stvar koju bi voljeli realizirati. Napravili bi dvije, tri različite saune koje bi smjestili na galeriju prvog kata, gdje se trenutno nalazi nikada korišteni gornji šank. Ta investicija bi nas koštala oko 300 tisuća kuna, ali vjerujemo da bi se isplatila i ona bi u svakom slučaju upotpunila cijeli taj centar. Osim saune, u prizemlju ćemo otvoriti novi dućan sa sportskom opremom (prije svega opremom za plivanje) i time bi se u cijelosti popunili svi unutranji prostori – objasnila je Golčić.Direktorica Golčić najavila je nikad aktivnije ljeto na koprivničkim bazenima // foto: Ivan Brkić

Što se tiče vanjskog prostora, u pet godinja poslovanja ništa se nije izgradilo, no odnedavno je aktivna inicijativa predsjednika Uprave Podravke Miroslava Vitkovića i tajnika Gospodarske komore Krunoslava Vitelja, koji su na zelenoj površini uz same bazene odlučili sagraditi dva malonogometna igrališta sa umjetnom travom i dva teniska terena. Ti tereni trebali bi se izgraditi u nastavku parkirališta te bi se natkrili drvenom konstrukcijom koja će se uklopiti u cijeli prostor. Ukoliko bude sve išlo prema planu, već u listopadu, a možda i u rujnu taj bi sportski kompleks trebao biti završen i spreman za prve rekreativce.

Iako Trg d.o.o., trgovačko društvo koje upravlja Gradskim bazenima sa ovim projektom nema ništa, direktorica Golčić jasno je dala do znanja da je riječ o jako dobroj inicijativi.

-Ta inicijativa je s naše strane vrlo podržana i jako dobra i kada se to izgradi, vjerujem da će profitirati cijela zona. Pet godina je prošlo, uokolo bazena se ništa nije promijenilo i ovo bi mogao biti kotačić koji će sve pokrenuti.

Prvo hotel, nakon njega i vanjski bazeni

Pitanje koje većinu građana najviše zanima vezano je uz vanjske bazene, za koje mnogi smatraju da su Cerinama i te kako potrebni. Dva unutarnja bazena premala su za vrijeme najvećih vručina, i iako se u urbanističkim rješenjima nalazi i vanjski bazen, od njega još jedno vrijeme neće biti ništa. Potvrdila je to i Martina koja je rekla da je hotel ipak prioritet.

-Prije nekoliko godina gospodin Sarapa je napravio urbanističko rješenje i mi se i danas vodimo takvom sličnom idejom. Znači, sad bi se trebao napraviti hotel i topla linija koja će ga spajati sa bazenima i mogu reći da redovito radim na tome. Vitkovićev i Viteljov projekt samo nam može olakšati i vjerujem da ćemo još lakše naći investitore. Hotel je i inače Koprivnici i više nego potreban, imamo dva vrhunska sportska kluba i nekoliko velikih manifestacija, a naši gosti često nemaju gdje odsjesti i vjerujem da će taj hotel biti idealno rješenje. To je važan projekt i u sljedeće tri godine trebao bi se realizirati. Tek nakon što se hotel stavi u funkciju na red dolaze vanjski bazeni jer to automatski povlači jedno za drugim – objasnila nam je „prva osoba“ koprivničkih bazena.

Umjetna trava koja će krasiti malonogometna igrališta vrhunske je kvalitete// foto: Ivan BrkićOsim nabrojanih sadržaja, sportsko rekreacijski centar trebao bi sadržati i golf teren (na zelenoj površini prema potoku) te još nekoliko s
portskih terena za odbojku, košarku i ostale loptačke sportove, a mjesta ima i za sportski kamp sa šest nogometnih terena koji bi koristio Slaven Belupo za svoju školu nogometa. Ta ideja također bi mogla uskoro zaživjeti te na taj način zaokružiti cijeli ovaj kompleks.

Iako bi ovaj sportsko rekreacijski centar trebao zaživjeti tek u narednim godinama, pred nama je bogati ljetni sadržaj (nabrojan u gornjem dijelu teksta) koji će sasvim sigurno biti dovoljno privlačan svima onima koji ovo ljeto namjeravaju provesti u Koprivnici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

sudar

UPRAVO Prometna nesreća u Zagrebačkoj ulici, Ford dobio “po repu”

U Zagrebačkoj ulici u Koprivnici upravo se dogodila prometna nesreća. Kako doznajemo od čitatelja koji nam je poslao fotografiju s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×