14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Belupo će graditi dvije nove tvornice lijekova vrijedne 390 milijuna kuna
B

Ne propustite

Uprava i Nadzorni odbor Podravke na današnjoj sjednici donijeli su odluku o velikoj investiciji. Odobrena je gradnja dviju novih Belupovih tvornica – polukrutih i tekućih, te krutih oblika lijekova. Vrijednost ove investicije Belupa je oko 390 milijuna kuna u naredne tri godine, a očekuje se da će nove tvornice započeti s radom u prvom kvartalu 2017. godine. Zapošljavat će stotinjak radnika.

– Ulazak u investiciju izgradnje novog mjesta proizvodnje predstavlja velik izazov i stratešku važnost za Belupo i Grupu Podravka. Belupo je dokazao da kvalitetom svojih proizvoda može i zna biti konkurentan na zahtjevnim izvoznim tržištima. Upravo iz tih razloga, projiciranog rasta prodaje u budućim godinama, a posebno na izvoznim tržištima te trenutne iskorištenosti kapaciteta, na današnjoj je sjednici Nadzornog Odbora Podravke dana suglasnost za investiciju vrijednu 390 milijuna kuna. Nova tvornica krutih farmaceutskih oblika i tvornica polukrutih i tekućih farmaceutskih oblika te novo skladište sirovina i ambalaže, graditi će se na parceli veličine 80.000 metara kvadratnih, južno od postojećih Belupovih tvornica. Izgradnjom novih proizvodnih pogona, iz kojih bi prvi proizvodi trebali izaći u siječnju 2017. godine, Belupo će novim proizvodima i novim tehnologijama ojačati svoju konkurentsku tržišnu poziciju s jedne strane, a s druge strane novim proizvodnim kapacitetima postati ćemo proizvodno fleksibilniji – istaknuo je Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa nakon dobivene suglasnosti od strane Nadzornog odbora.

Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa d.d.Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke je naglasio kako sav prihod, svu tehnologiju te sva znanja i vještine koje Belupo posjeduje stavljaju u službu investicija u proizvodne pogone u Republici Hrvatskoj te na taj način izravno doprinose ostvarenju strateških ciljeva ove zemlje – zapošljavanju, gospodarskom rastu, rastu bruto nacionalnog proizvoda te povećanju izvoza.

Usvajanjem ove vrlo značajne i vrijedne investicije još jednom se pokazuje koliki je naglasak stavljen na razvoj farmaceutskog dijela Grupe Podravka, poručio je Mršić.

Belupo trenutno ima dvije tvornice u Koprivnici, tvornicu krutih farmaceutskih oblika te tvornicu polukrutih farmaceutskih oblika – krema, masti i gelova, izgrađenih 1999. te 2004. godine, koje zajedno s novim laboratorijima kontrole kvalitete (2005.) i skladišnim prostorom (2013.)  predstavljaju najsuvremenije proizvodne pogone farmaceutske industrije u ovom dijelu  Europe.

Najnovije će tvornice biti izgrađene tik uz postojeće proizvodne pogone u industrijskoj zoni Koprivnice.

Zbog rasta prodaje, kao i uvođenja novih tehnologija u procesu proizvodnje i opremanja lijekova, potrebno je usklađenje kapaciteta proizvodnje i skladištenja s rastućim potrebama tržišta, kako bi se osigurala konkurentnost i unaprijedila pozicija Belupa.

Iz koprivničke kompanije ističu kako će kroz širenje ponude, ali i mogućnosti proizvodnje, pojednostavljenje i automatizaciju proizvodnih procesa te povećanje efikasnosti, Belupo u potpunosti moći udovoljiti zahtjevima i potrebama tržišta te uvjetima domaćih, ali i svjetskih regulatornih agencija. Pritom će i nadalje poštivati kvalitetu kao imperativ svih poslovno/proizvodnih procesa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečano

FOTO Križevci su od danas u cvijeću, počeo dosad najveći i najbogatiji sajam

Svečanom povorkom djece iz križevačkih dječjih vrtića, Križevačke djevojačke straže i mažoretkinja uz pratnju Štefana Đurkovića danas je započeo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×