EKSPERTNA SKUPINA

Beroš objavio kako će roditelji u bolnicama uz djecu moći biti 15 minuta

Dodaje kako će na osnovi zaključaka sa sastanka ministarstvo uputiti preporuke bolnicama koje skrbe o djeci o važnosti osiguravanja boravka roditelja uz dijete kada je to moguće.

14:15h
0
Vili Beroš // Foto: vlada.gov.hr

Još uvijek aktualni ministar zdravstva Vili Beroš na svojem Facebook profilu objavio je kako je ekspertna skupina zaključila da posjete djeci treba omogućiti u trajanju od 15 minuta.

– Jednoglasno je zaključeno da je usprkos epidemiji od velike važnosti osigurati boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju naročito vezano uz dob (djeca do tri godine starosti) i vrijeme liječenja (dugotrajni boravak u bolnici). Istaknuti je utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihički razvoj djeteta i njegovo mentalno zdravlje – naveo je.

Dodaje kako će na osnovi zaključaka sa sastanka ministarstvo uputiti preporuke bolnicama koje skrbe o djeci o važnosti osiguravanja boravka roditelja uz dijete kada je to moguće s obzirom na prostorne uvjete, odnosno redovite posjete roditelja djetetu uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

čitam...