28.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Besplatna analiza meda, stočne hrane i mlijeka za sve proizvođače
B

Ne propustite

Na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Dragutina Bešteka u Kuštanima jučer je potpisan ugovor između Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA) i Koprivničko-križevačke županije o financiranju programa kontrole kvalitete meda, stočne hrane i mlijeka poljoprivrednim proizvođačima s područja županije.

Kako je i u prošle dvije godine Županija s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom uspješno surađivala na programima ispitivanja stočne hrane odlučila je suradnju proširiti, pa je tako potpisan novi ugovor za 2013. u visini od 100 tisuća kuna. Ovaj ugovor, kojem je cilj unapređenje stočarstva i povećanje kvalitete meda u Podravini i Prigorju, potpisali su župan Darko Koren i v.d. ravnatelj HPA Zdravko Barač.

Programom ispitivanja kvalitete stočne hrane Županija je poljoprivrednicima osigurala besplatnu analizu stočne hrane, a sve u svrhu kako bi se postigla što bolja kvalitete hrane te samim time i održiva proizvodnja mlijeka. Analiza će se izvršiti u OPG-ima s područja županije na uzrocima kukuruzne silaže, sijena, sjenaže, ljulja, itd. Ovim programom bit će obuhvaćeno 100 poljoprivrednih gospodarstava, a biti će izvršeno 200 analiza.

Program ispitivanja kvalitete mlijeka poljoprivrednicima osigurava besplatnu analizu mlijeka, a provodit će ga HPA putem Središnjeg laboratorija za kontrolu kvalitete mlijeka u Križevcima. Program će obuhvatiti 100 poljoprivrednih gospodarstava, te oko 3.000 krava.

Korisnici programa monitoringa kvalitete meda su poljoprivredna gospodarstva registrirana u Evidenciji pčelara i pčelinjaka koja imaju 100 i više pčelinjih zajednica u uzgoju.

Prigodom potpisivanja ugovora je također domaćinu Dragutinu Bešteku, koji je ove godine proglašen najuzornijim proizvođačem mlijeka Republike Hrvatske, dodijeljena nagrada Koprivničko-križevačke županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×