11 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
za djecu i roditelje

Besplatne radionice, predstave, crtići, natjecanja priređuju se u Križevcima u sklopu Dječjeg tjedna
B

Šesto izdanje Dječjeg tjedna u Križevcima odvija se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije

Ne propustite

Radionice, predavanja, predstave, filmska projekcija, natjecanje Najbolji tim u gradu i utrka beba u puzanju samo su neke od aktivnosti koje u tjednu od 3. do 9. listopada očekuju djecu i roditelje u Križevcima.

Uz već tradicionalne programe kao što su okupljanje djece na Strossmayerovom trgu i snimanje emisije u kojoj djeca gradonačelniku predstavljaju svoje prijedloge o tome kako poboljšati život djece u Križevcima, ove godine pripremljeni su i neki novi programi.

Tako će se u utorak, 4. listopada održati predavanje namijenjeno roditeljima Kako postaviti jasne granice u odgoju? Predavanje organiziraju Centar za socijalnu skrb i Hrabri telefon, a održat će se u Gradskoj knjižnici Franjo Marković s početkom u 18 sati. Djeca će se moći priključiti još jednoj Dječjoj čajanci koja će se održati isti dan na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Franjo Marković od 17,30 do 18 sati.

U srijedu, 5. listopada u 10 sati održat će se senzo-motorička radionica za bebe – Čarolija osjeta u Razvojnom prozorčiću. Isti dan, Komunalno poduzeće d.o.o. u 11,30 sati u Gradskoj knjižnici Franjo Marković održat će radionicu Igrom do zelenih Križevaca u kojoj će djeca kroz različite eko igre učiti kako pravilno gospodariti otpadom i tako doprinijeti čišćem i zelenijem gradu. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Križevci i Televizije Križevci u Kinu Križevci u srijedu će se s početkom u 18 sati održati besplatna projekcija animiranog filma Malci 2.

U četvrtak, 6. listopada započet će jesensko likovno-kreativnom radionicom na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Franjo Marković s početkom u 12,30 sati, a koja je namijenjena svim osnovnoškolcima.

U današnje vrijeme kada djeca i mladi sve više prate Youtube i TikTok zvijezde, rijetko tko se od njih pita što se zapravo nalazi u pozadini i kako zapravo izgleda život jednog influencera.

Iz tog razloga, jedan od najpoznatijih hrvatskih Tiktokera, Križevčanin Marin Rončević održat će predavanje u četvrtak, u 19 sati u Kinu Križevci i predstaviti kako je to biti TikToker, koje su prednosti, ali i koji nedostaci. Predavanje je namijenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola.

S obzirom da je krenula nova školska godina, nije naodmet podsjetiti djecu kako sudjelovati u prometu pa će se stoga u petak, 7. listopada s početkom u 12 sati u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici održati predstava Mak teatra Prvi koraci u prometu. Predstava je namijenjena učenicima prvih i drugih razreda križevačkih osnovnih škola, a pokrovitelj ove predstave je tvrtka Jorge pirotehnika d.o.o.

Kako odgojiti zdravo i sretno dijete? Je li moguće da dijete posluša bez vikanja? Hoću li biti popustljiv roditelj ako ne kažnjavam svoje dijete? Što znači biti dosljedan u odgoju? Kako djetetu postaviti granice, a da ga pritom poštujem, uvažavam i njegujem međusobno povjerenje? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dat će Ines Martinović, magistra primarnog obrazovanja, majka dvogodišnje djevojčice, vlasnica obrta za poduku i savjetovanje te Instagram i TikTok profila – Ines – odgoj i roditeljstvo kroz predavanje koje će se održati u petak, u 17,30 sati u Kinu Križevci.

Subota, 8. listopada, započet će sportskim programom koji će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici. U 10 sati počinje tradicionalno natjecanje Najbolji tim u gradu u kojem jedan tim roditelj-dijete odmjerava svoje snage s drugim takvim timovima. U 10,30 sati kreće jedan novi program, a to je utrka beba u puzanju. Natjecanje će se održati u dvije kategorije, djeca do 12 mjeseci i djeca od 12 do 16 mjeseci starosti. Pozivamo sve roditelje i njihovu djecu da se priključe ovim zabavnim sportskim događanjima, a nagrade za one najbolje osigurala je tvrtka KTC d.d. Svi zainteresirani mogu se prijaviti unaprijed ili pak potražiti dodatne informacije na info@krizevci.hr ili na broj mobitela 0911720967. Medijski pokrovitelj ovih sportskih događanja je Televizija Križevci, a organizatori su Grad Križevci, Zajednica sportskih udruga Križevci i Društvo športske rekreacije Križevci.

Nakon sportskih natjecanja, u Klubu kulture u subotu od 14,30 pa do 17,30 sati održat će se radionice u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. i Udruge Cirkulture u sklopu Hoop dana, a na
kojima će sudionici saznati sve o povijesti hula hoopa i hula hoop događanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Subota će završiti Gala showom koji počinje u 19,30 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma, a na kojem će posjetitelji moći uživati u zabavnim i očaravajućim cirkuskim točkama domaćih umjetnika i gošće iz Italije.

Zadnji dan Dječjeg tjedna, u nedjelju, 9. listopada s počekom u 15 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma održat će se Mađioničarska predstava najpoznatijeg hrvatskog mađioničara Vladimira Štimca. Tom prigodom i djecu, ali i roditelje očekuje puno osmijeha, trikova i radosti.

Cijeli tjedan križevački dječji vrtići će unutar svojih skupina provoditi prigodne programe povodom Dječjeg tjedna i na taj način obilježiti tjedan posvećen djeci dok će Osnovna škola Vladimir Nazor održati radionicu Elmer o različitosti u kojoj će sudjelovati učenici svih drugih razreda.

Šesto izdanje Dječjeg tjedna u Križevcima odvija se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×