6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Hub for Advanced Computing Križevci

Besplatni tečajevi naprednog računarstva od subote kreću online
B

Programi su namijenjeni učenicima srednjih škola i studentima, a prijaviti se mogu i oni koji se bave programiranjem, bilo profesionalno ili u slobodno vrijeme.

Ne propustite

HACK, odnosno Hub for Advanced Computing Križevci, niz je besplatnih tečajeva naprednog računarstva koji se održavaju od listopada u Križevcima. Organizator je udruga P.O.I.N.T. uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.

Tako se od ove subote program nastavlja online. Prilika je to za sve one koji žele steći nova znanja i vještine u području računarstva i programiranja. Programi su namijenjeni učenicima srednjih škola i studentima, a prijaviti se mogu i oni koji se bave programiranjem, bilo profesionalno ili u slobodno vrijeme.

Program održavaju stručnjaci, doktori znanosti, o temama kojima se bave i istraživački.

Marko Dimjašević doktorirao je na temu automatskog testiranja softvera na Sveučilištu u Utahu u SAD-u te se stručno usavršavao u Američkoj svemirskoj agenciji, NASA-i. Pokriva teme iz teorije tipova, dokazivanja matematičkih teorema pomoću računala i programskih jezika.

Ivan Radiček doktorirao je računarstvo na Tehničkom sveučilištu u Beču i usavršavao se na Institutu Max Planck u Saarbrückenu, u Njemačkoj. Bavi se područjima umjetne inteligencije i sintezom računalnih programa u Microsoftu.

Andrej Dundović doktorirao je teorijsku astrofiziku na Sveučilištu u Hamburgu, a stručno se usavršavao na znanstvenom institutu Gran Sasso u Italiji. Istražuje svemirske fenomene visokoenergetske astrofizike i kozmologije, a za što razvija i koristi računalne programe za superračunala.

Više informacija potražite na web stranici projekta hack.udruga-point.hr., a predavači stoje na raspolaganju za pitanja.

Foto: Udruga P.O.I.N.T. Križevci
Foto: Udruga P.O.I.N.T. Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

izbili mu novac iz novčanika

Pijani vozač nije se uspio skriti, “nacugan” vrludao goricama dok ga nisu uhvatili i “masno” kaznili

Pijana vožnja dovela je jednog vozača ravno na sud. Jučer je 54-godišnjak doveden u Koprivnici na Prekršajni odjel jer je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×