Koprivnička bolnica

Bez liste čekanja konačno kvalitetne snimke kostiju

15:00h
0
Novi RTG uređaj // Foto: Matija Gudlin
Novi RTG uređaj // Foto: Matija Gudlin

Digitalni RTG uređaj nabavljen je iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije u iznosu od 1,84 milijuna kuna s PDV-om.

Odjel za radiologiju koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek danas, u srijedu, dobio je novi digitalni RTG uređaj koji je nabavljen iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije.


– To je digitalni uređaj koji nema klasično snimanje na film. Prilagođen je snimanju sustava kretanja odnosno skeleta što je vrlo bitno za ortopediju i traumatologiju kojima su potrebne dobre snimke u realnoj veličini za pripremu predoperativnog plana – istaknuo je Ivica Jakupić, šef radiologije.

Dodao je da za ovaj uređaj ne postoje liste čekanje već samo uobičajena priprema od jednog ili dva dana za sam postupak snimanja.

Sandra Sinjeri, sanacijska upraviteljica bolnice, zadovoljna je što je županija prepoznala njihov prioritet i kupnjom ovog uređaja zamijenila postojeći, star 12 godina.

– Aparat će u velikoj mjeri podići kvalitetu zdravstvene usluge na području naše županije. Iako bolnica nije u županijskom sustavu u smislu osnivačkih prava to nije prepreka da mi i dalje pratimo njene potrebe – naglasio je Darko Koren, koprivničko-križevački župan.

Za kupnju ovog uređaja županija je izdvojila ukupno 1,84 milijuna kuna s PDV-om.

čitam...