26.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gorući problem

Bez mjesta u križevačkom vrtiću ostalo 78 mališana, Grad kreće u izgradnju novog vrtića za 40 djece, dok gradski ide u obnovu
B

U međuvremenu su stigle i lijepe vijesti, da je Dječjem vrtiću Križevci odobreno preko 19 tisuća eura kojima će se nabaviti i postaviti klupe i kućice za dječju igru te gumena podloga ispod postojećih ljuljački

Ne propustite

Za upis u Dječji vrtić Križevci ove je godine bilo predano 136 zahtjeva, upisano je 57 djece, a odbijeno čak 78, pri čemu njih 15 nije ispunjavalo uvjete upisa, odnosno neće imati godinu dana s 1. rujna ove godine.

Iz Grada nam kažu da se rješava problem s nedostatkom mjesta pa će tako uskoro biti pokrenuti postupak javne nabave za izgradnju područnog vrtića u naselju Karane.

Podsjetimo, Grad je još prošle godine napisao projektni prijedlog i u listopadu mu je dodijeljeno bespovratnih 2.448.000 kuna za tu svrhu, a preostali dio financirat će Grad Križevci.

– Naselje Karane odabrano je s obzirom na to da je dom, na području kojeg bi se gradio vrtić, u vlasništvu grada, a sama lokacija nalazi se neposredno u blizini željezničkog kolodvora, kao i poduzetničke zone u Ulici Nikole Tesle, u kojoj pak radi velik broj roditelja – poručili su tada iz Grada.

Mario Rajn
Foto: Ivan Balija

Ovim projektom povećat će se društveni standard i briga za djecu predškolske dobi te omogućiti smještaj za 40-ak djece.

– Trenutno je dokumentacija o nabavi na javnom savjetovanju, a kroz tjedan dana bi trebao krenuti postupak nabave. Radovi će krenuti kad završi postupak javne nabave dok se završetak izgradnje vrtića očekuje do rujna sljedeće godine – rekli su nam iz gradske uprave.

S obzirom na to da bi područni vrtić preuzeo jedan dio djece vrtićke dobi, samim time bi se u Dječjem vrtiću Križevci osiguralo više mjesta za upis djece jasličke dobi.

Novac za uređenje postojećeg vrtića osiguran je putem poziva Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godine, a  Središnji ured dodijelio je 19.582,78 eura odnosno 147.546,46 kuna za ovaj projekt.

Dobili 19 tisuća eura za obnovu gradskog vrtića

U međuvremenu su stigle i lijepe vijesti, da je Dječjem vrtiću Križevci odobreno preko 19 tisuća eura kojima će se nabaviti i postaviti klupe i kućice za dječju igru te gumena podloga ispod postojećih ljuljački. Odlična vijest je i ta da će se dvorište još više zazeleniti jer posadit će se i dodatna stabla, trava, grmovi i voćke.

Zbog svega navedenog, sasvim je jasno da će se time poboljšati standard rada u predškolskom odgoju, a djeci će se omogućiti novi sadržaji i ljepši boravak na otvorenom.

Gradonačelnik Mario Rajn zadovoljan je dosadašnjim ulaganjima koja su započela još 2018. godine, a od tada do danas mnogo toga se napravilo u i oko spomenutog vrtića.

– Nakon rješavanja problema s parkiranjem, obnove dvorane, kompletne energetske obnove vrtića, dogradnje prostorija i postavljanja novih sprava za dječju igru, sada ćemo urediti okoliš i dodati još nekoliko sadržaja za djecu – prisjetio se Rajn svih dosadašnjih radova.

dječji vrtić križevci
Dvorište Dječjeg vrtića Križevci // Foto: krizevci.hr

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Radovi završeni

Podravska općina dobila novu, 424 metra dugu pješačku stazu, vrijednost skoro 160 tisuća eura

Završeni su radovi na izgradnji pješačke staze u naselju Gola. Sukladno Programu održivog razvoja lokalne zajednice kojeg provodi Ministarstvo regionalnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×