17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Bibliobus više neće posjećivati Podravkine pogone
B

Ne propustite

17022009-bibliobus-mKoprivnički bibliobus i njegova posada // foto: Knjižnica i čitaonica Nakon čak 30 godina neprekinutog pružanja knjižničarske usluge zaposlenicima Podravke, od sutra bibliobus Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ više se neće zaustavljati pored šest Podravkinih pogona. Zahtjev za raskid ugovora predsjednik Uprave Zdravko Šestak uputio je Knjižnici još u kolovozu, pravdajući ga novonastalom ekonomskom situacijom, u kojoj Podravka mora više nego ikad razmišljati o transparentnosti i optimizaciji troškova poslovanja. Šestak je naveo da je usluga bibliobusa određeno opterećenje i nije od primarne potrebe. O kakvom se opterećenju radi doznajemo iz priopćenja ravnateljice Knjižnice Dijane Sabolović Krajina. U njemu stoji da je usluga bibliobusa Podravku godišnje koštala svega 30.000 kuna, a od tog iznosa, koji se nije mijenjao od 2004-te, ove godine nije uplaćena ni lipa.

Štoviše, od srpnja na zahtjev Podravke bibliobus više nema parkirno mjesto u tvorničkom krugu tvrtke, već u dvorištu Gimnazije ‘Fran Galović’, što mu jamči sigurnost ali ne i zaštitu od vremenskih nepogoda. Takvo ponašanje Podravkinih čelnika u Knjižnici teško mogu razumjeti, jer je koprivnička kompanija prije tri desetljeća financijski i lobirajući pomogla nabavu prvog bibliobusa, a 2002-ge i novog vozila, koji je knjigama opskrbljivao i Podravkine radnike, prvenstveno u udaljenim pogonima industrijske zone. Na zamolbu ravnateljice Sabolović Krajina da se još jednom razmotri mogućnost nastavka suradnje, i zbog njezinog trajanja i zbog činjenice da je samo ove godine usluge bibliobusa koristilo preko tisuću Podravkaša, odgovora nije bilo. Stoga će iz Knjižnice još jednom pisati Podravkinim sindikatima, Upravi i Nadzornom odboru, te tražiti nastavak obostrano korisne suradnje.

izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Dvije dame današnje su slavljenice!

Anastazija i Bosiljka današnje su slavljenice. Anastazija je prilagodljiva, prirodna, ambiciozna, poticajna, uredna, pustolovna, poletna, samostalna, vesela i simpatična osoba. Bosiljka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×