14.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Humanitarna biciklijada

Biciklisti će voziti za one koji ne mogu, Funtek: Želimo pokazati kako se treba boriti i s optimizmom ići kroz život
B

Ne propustite

Humanitarna biciklijada „Biciklirajte s nama za one koji ne mogu“ predstavljena je danas u prostorijama Županijske uprave.

Radi se o četvrtom izdanju ove biciklijade, a tradicionalno je povodom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze organiziraju Županijsko Društvo multiple skleroze i Biciklistički klub „Rotor“ Koprivnica uz suorganizaciju i pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije.

Foto: kckzz.hr

Predsjednica Društva Radmila Funtek je istaknula kako je cilj senzibilizirati javnost s multiplom sklerozom te pokazati da se može biti aktivan unatoč bolesti.

– Trenutno imamo 107 članova u našem Društvu, a prema saznanjima još je toliko ljudi i izvan Društva koji boluju od ove bolesti koju zovemo bolest s 1000 lica. Ovakve aktivnosti su od velikog značaja, želimo pokazati svima da se treba s optimizmom boriti i ići kroz život. Hvala svima koji nam pomažu, našim sponzorima i partnerima, Gradu, a posebno Županiji koja uvijek iskazuje razumijevanje za naše potrebe – kazala je predsjednica Funtek.

Foto: kckzz.hr

Biciklijada je u subotu, 25. svibnja, i središnji je dio obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze. Okupljanje je u 9 sati na koprivničkom Zrinskom trgu, a start je u 10 sati.

– Pozivamo sve da se priključe, nema kotizacije niti posebne prijave, bitna je dobra volja. Biciklijada je humanitarnog karaktera te će sva sredstva koja prikupimo biti usmjerena na financiranje terapije ultrazvukom po metodi Hansa Seltzera za naše članove. Želimo skinuti stigmu i predrasude o bolesti te se nadamo da će nas velik broj građana podržati u ovoj humanitarnoj priči – kazala je tajnica Društva Marijana Solina i zahvalila i članu BK Rotor Tomislavu Lončaru koji je inicijator biciklijade.

Foto: kckzz.hr

Poziv građanima je uputio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je poručio da Županija veliku pozornost pridaje javno zdravstvenim akcijama te se kroz razne županijske programe nastoji podići razina kvalitete života naših sugrađana.

Foto: kckzz.hr

– Želimo osvijestiti javnost, potaknuti ljude na aktivnost, ali i ukazati na važnost prevencije te nužnost pružanja podrške onima koji boluju. Potreban je još aktivniji angažman cijele zajednice u poboljšanju kvalitete života oboljelih od ove teške bolesti, a posebno smo senzibilizirani za udruge koje brinu i pomažu osjetljivim društvenim skupinama. Županija će uvijek biti partner i podrška u svim aktivnostima udruge – istaknuo je Ljubić.

Foto: kckzz.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvajači

Podravec iz Torčeca prvak je Druge ŽNL, predsjednica Rumek: Klub je obitelj i tako funkcioniramo, ima lijepih trenutaka, ali i razmirica

Jedna od zanimljivijih sezona Druge županijske nogometne lige je iza nas. U filmskoj završnici titulom prvaka okitio se Podravec...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×