24.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Biciklom u trgovinu/ Nagrađeno 57 sudionika kampanje
B

Ne propustite

U Gradskoj vijećnici jučer je održan završni skup sudionika proljetne kampanje Biciklom u trgovinu čiji je cilj podržati kupce u navici da biciklom odlaze u trgovine te potaknuti građane da im se pridruže.

Bicikliste je primila Helena Hećimović, koordinatorica projekta CYCLELOGISTCS za Grad Koprivnicu. Prezentirala im je ciljeve projekta te iskustva drugih gradova, s obzirom na to da se kampanja provodi u ukupno 12 europskih država. Najavila je i nastavak kampanje na jesen te pozvala sve sudionike da joj se ponovno pridruže. Prezentirani su i rezultati upitnika koji su popunjavali biciklisti. Prema njima, svi su se sudionici aktivno vozili biciklom.

Gotovo nitko nije imao probleme pri prilasku trgovinama, a ocijenjeno je i kako trgovine uglavnom imaju adekvatan prostor za parkiranje bicikla. Također, svi sudionici istaknuli su kako bi svojim prijateljima preporučili odlaske u trgovinu biciklom. Kao razloge za to naveli su manje troškove nego pri korištenju automobila, rekreaciju, praktičnost, osigurana parkirna mjesta i brži dolazak do cilja.

Bicikliste je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Mišel Jakšić. Pritom je istaknuo napore Grada Koprivnice da opravda i unaprijedi status biciklističkog grada te istaknuo kako Koprivnica ima više od 90 kilometara pješačko-biciklističkih staza što je, u odnosu na broj stanovnika, daleko više no što imaju drugi gradovi u okruženju, ali i u drugim dijelovima Europe.

Kampanja je počela 22. ožujka. Iako je prvotno predviđeno da traje mjesec dana, zbog loših vremenskih uvjeta produžena je do kraja svibnja. Kampanji se pridružilo 57 sudionika koji su pristali svoje kupovine, poslove i drugo obavljati vozeći se ekološki prihvatljivim biciklom, a ne automobilom.

Svim sudionicima podijeljene su nagrade koje su osigurali sponzori Sloga – Podravska trgovina, Pink Panter, Tehnomag, Bike Box i Grad Koprivnica.
Kampanja će se nastaviti u rujnu, a u međuvremenu je otvoren natječaj za najbolju tjednu fotografiju na temu Biciklom u trgovinu. Natječaj će trajati pet tjedana, a svakog tjedna dodijelit će se jedna nagrada. Propozicije natječaja biti će objavljene na web stranici Grada Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Ajmo Vatreni! Pogledajte atmosferu iz naših kafića, utakmica se gleda bez daha

Počelo je ludilo zvano Euro 2024! Naši vatreni se u Njemačkoj danas počinju boriti za prolazak teške skupine u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×