21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Bilbliobus knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ posjetio učenike „Podravskog sunca“
B

Ne propustite

U povodu Mjesecu hrvatske knjige 2010., bibliobus koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović  posjetio je učenike i djelatnike Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce”  u Koprivnici. Trideset i petoro djece – polaznika četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda zajedno sa svojim nastavnicima razgledalo je s velikim zanimanjem ovu posebnu vrstu “knjižnice na kotačima” koju su im predstavili knjižničar u bibliobusu Mladen Tudić i vozač Ivo Trepotec.

Članovi bibliobusne posade odgovarali su spremno  na mnoga dječja pitanja o načinu rada pokretne knjižnice, mjestima koja obilazi svakoga dana, vrstama i naslovima knjiga koji se mogu pronaći na njegovim policama, a neke posjetitelje osobito je zanimalo i to koliko brzo može voziti bibliobus!

Posjetom bibliobusa “Podravskom suncu” nastavljena je iznimno dobra suradnja Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica s ovom školom koja se tijekom cijele godine odvija kroz različite oblike zajedničkih aktivnosti.  Posebno treba istaknuti redovito sudjelovanje “Podravskog sunca” u akciji Koprivnica čita održanoj povodom Međunarodnog dana pismenosti 8. rujna 2010. u koju su se, uz podršku svojih nastavnika, već po drugi put uspješno uključili i učenici iz “Podravskog sunca” čitajući svoje omiljene knjigu na glas okupljenim slušačima ispred Knjižnice.

Još jedan  oblik suradnje Knjižnice i “Podravskog sunca”, pokrenut krajem prošle školske godine, 2009./10.,  uspostava je knjižničnog stacionara s knjigama i slikovnicama iz fonda  gradske Knjižnice. Prema odabiru školske knjižničarke, prof. Biserke Vedriš, iz spremišnog  fonda Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica za knjižnični stacionar u “Podravskom suncu” izdvojene  su  123 knjige i slikovnice koje mogu koristiti učenicima za obaveznu lektiru, ali i za slobodno čitanje.  Novi naslovi u školskoj knjižnici naišli su na odličan odaziv.  Tijekom proteklih 5 mjeseci, najviše su ih posuđivali učenici četvrtog, petog i šestog razreda, a ukupno je zabilježeno 156 posudbi te  285 posuđenih primjeraka.

Na ovaj način školska je knjižnica povećala i poboljšala svoju ponudu naslova za učenike, a naslovi knjiga koje gradska knjižnica ima u većem broju primjeraka te je zbog manjka prostora prisiljena odlagati ih u spremište, korisno su upotrijebljeni. Slični knjižnični stacionari organizirani su tijekom 2010. i u svim ostalim gradskim osnovnim i srednjim školama gdje su se isto tako  pokazali korisnima, stoga će se suradnja školskih i gradske knjižnice na ovaj način i dalje nastaviti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bi dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×