lokalni izbori 2021.

Bilić osigurao većinu u Gradskom vijeću, HDZ ima tek jednog vijećnika

Pod sloganom I dalje za najbolji Ludbreg Bilićeva nezavisna lista za Gradsko vijeće dobila je 44, 63 posto, odnosno 7 vijećnika.

18:00h
0
n e
Foto: Facebook

Ludbrežanke i Ludbrežani gradonačelnika su izabrali već u prvom krugu. Novi-stari gradonačelnik Dubravko Bilić dobio je gotovo 55,81 posto glasova građana koji su izašli na glasovanje.

Pod sloganom I dalje za najbolji Ludbreg Bilićeva nezavisna lista za Gradsko vijeće dobila je 44, 63 posto, odnosno 7 vijećnika, pa je, tako, D. Bilić time osigurao većinu u budućem Gradskom vijeću koje će, umjesto dosadašnjih 15 imati 13 članova.

Katastrofalan rezultat koalicije HDZ-a i HSU-a kod izbora gradonačelnika ostvario je Goran Križanić s tek 307 glasova, odnosno 8,67 posto. Tako je prošla i HDZ/HSU lista za gradsko vijeće koja je osvojila tek 1 vijećnika. Podsjećamo, HDZ je i na izborima 2017. krivim političkim procjenama doživio, tada, najgori rezultat od svog postojanja, no ovim su izborima dodatno nadmašili taj podbačaj.

Igor Franolić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ludbrega na lokalnim izborima 2013. godine, ostvario je, tada, odličan rezultat i zamalo postao gradonačelnik. Dao je ostavku na članstvo u HDZ-u 2019. godine, jer je bio nezadovoljan, kako kaže, radom lokalnog HDZ-a. Na ove izbore je izašao sa svojom nezavisnom listom i sloganom LJUDI, a ne stranka! Razloga za zadovoljstvo ima, osvojio je 1 vijećnika.

Foto: Igor Franolić

– S jednim vijećnikom mi smo u rangu HDZ-a, SDP-a i HNS-a. Skupina ljudi, a ne stranka! Ovo je povijesni rezultat i početak. Čestitam Biliću na pobjedi. Puno ću na vijeću pitati, ne biti protiv, pitati i propitkivati – poručio je Franolić.

Lista HNS-a, HSS-a Braća Radić i BUZ-a
je zabilježila 1 vijećnika.

SDP je nakon odlaska D. Bilića ostao u rasulu, pa je tako, nekoć, najjača stranka u gradu Ludbregu osvojila tek 1 vijećnika.

Iznenađenje lokalnih izbora je NS Reformisti koji su osvojili 2 vijećnika. U prošlom sazivu nisu participirali u vlasti.

Krešimir Horvat // Foto: epodravina

– Ovo je naš veliki uspjeh, sada počinje vrijeme za bolju budućnost Ludbrega. Hvala svima koji su mi povjerili glas, kao i listi, a Dubravku Biliću čestitam na pobjedi! – rekao je Krešimir Horvat koji je bio drugi u utrci s 18,47 posto.