Pravomoćna presuda

Bivša ravnateljica kriva što je oštetila koprivničku bolnicu, mora vratiti sav novac s kamatama

Zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti kažnjena je uvjetnom kaznom zatvora od osam mjeseci te je dužna uplatiti koprivničkoj bolnici 35.000 kuna uvećanih za zatezne kamate. 

14:09h
0
Foto: Matija Gudlin
dr. Gordana Slavetić (desno) //Foto: Matija Gudlin

Gordana Slavetić, bivša ravnateljica Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, pravomoćno je osuđena na Općinskom sudu u Koprivnici zato što je 2011. godine oštetila bolnicu za 35.000 kuna.

Kako se navodi u presudi, koristila se svojim ovlastima kao ravnateljica bolnice kako bi sklopila ugovor o školovanju kojim joj je bolnica plaćala školarinu za poslijediplomski studij “Menadžment u zdravstvu” koji se u akademskoj godini 2009/2010. trebao održavati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar.

No, navedeni studij se nije održao, a znajući da je taj novac neovlašteno potrošila, dr. Slavetić se, kako bi to prikrila, dogovorila s odgovornom osobom trgovačkog društva Olympus d.o.o. Zagreb, da joj iz sredstava tog trgovačkog društva namijenjenih donacijama plate trošak poslijediplomskog studija koji se održavao akademske godine 2011/2012. Onih 35.000 kuna koje je prvotno podigla, zadržala je za sebe, stoji u presudi.

Zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti kažnjena je uvjetnom kaznom zatvora od osam mjeseci te je dužna uplatiti koprivničkoj bolnici 35.000 kuna uvećanih za zatezne kamate te platiti 2000 kuna paušalnih troškova suda.

U svoju obranu dr. Slavetić rekla je, između ostaloga, i da je TD-u Olympus d.o.o. pisala zamolbu za financiranje specijalizacije iz kirurške endoskopije, jer se željela dodatno educirati i u tom pravcu te da ne zna kako je došlo do toga da su platili njezino školovanje na poslijediplomskom studiju “Menadžment u zdravstvu”, da je vjerojatno došlo do nesporazuma, zabune i greške.

čitam...