6.5 C
Koprivnica
Subota, 2. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pravomoćna presuda

Bivša ravnateljica kriva što je oštetila koprivničku bolnicu, mora vratiti sav novac s kamatama
B

Zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti kažnjena je uvjetnom kaznom zatvora od osam mjeseci te je dužna uplatiti koprivničkoj bolnici 35.000 kuna uvećanih za zatezne kamate. 

Ne propustite

Gordana Slavetić, bivša ravnateljica Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, pravomoćno je osuđena na Općinskom sudu u Koprivnici zato što je 2011. godine oštetila bolnicu za 35.000 kuna.

Kako se navodi u presudi, koristila se svojim ovlastima kao ravnateljica bolnice kako bi sklopila ugovor o školovanju kojim joj je bolnica plaćala školarinu za poslijediplomski studij “Menadžment u zdravstvu” koji se u akademskoj godini 2009/2010. trebao održavati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar.

No, navedeni studij se nije održao, a znajući da je taj novac neovlašteno potrošila, dr. Slavetić se, kako bi to prikrila, dogovorila s odgovornom osobom trgovačkog društva Olympus d.o.o. Zagreb, da joj iz sredstava tog trgovačkog društva namijenjenih donacijama plate trošak poslijediplomskog studija koji se održavao akademske godine 2011/2012. Onih 35.000 kuna koje je prvotno podigla, zadržala je za sebe, stoji u presudi.

Zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti kažnjena je uvjetnom kaznom zatvora od osam mjeseci te je dužna uplatiti koprivničkoj bolnici 35.000 kuna uvećanih za zatezne kamate te platiti 2000 kuna paušalnih troškova suda.

U svoju obranu dr. Slavetić rekla je, između ostaloga, i da je TD-u Olympus d.o.o. pisala zamolbu za financiranje specijalizacije iz kirurške endoskopije, jer se željela dodatno educirati i u tom pravcu te da ne zna kako je došlo do toga da su platili njezino školovanje na poslijediplomskom studiju “Menadžment u zdravstvu”, da je vjerojatno došlo do nesporazuma, zabune i greške.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Propisno je kažnjen

Drama u podravskom kafiću, Mladen ušetao i poručio vlasnici: “Ja sam ubica, raznijet ću vas bombom!”

"Doći ću s bombom koja će vas raznijeti. Ja sam bio u zatvoru, ja sam ubica!", poručio je  54-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×