13.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

Bivši gradonačelnik Mršić razočaran jer Koprivnica nije zatvorila prometnice na Dan bez automobila, iz Grada kažu da je to zbog Plenkovića
B

Grad: Jučer smo saznali da stiže premijer Plenković i njegova štićena kolona

Ne propustite

Bivši gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić jutros je svoje pratitelje na društvenoj mreži Facebook obavijestio kako se osjeća razočarano. Razlog tome Mršić je objasnio činjenicom da se po prvi puta od 2001. godine u Koprivnici ne obilježava Dan bez automobila, odnosno dio prometnica nije pretvoren u pješačke zone kao što se to uobičavalo činiti prijašnjih godina.

– Baš čudno za grad koji je 2007. godine proglašen za najbolju praksu u EU (The 2007 EUROPEANMOBILITYWEEK Award) – istaknuo je Mršić u svom statusu na Facebooku.

Zašto danas nisu zatvorene prometnice oko koprivničkog centra provjerili smo u Gradu Koprivnici koji je, tradicionalno, organizator Europskog tjedna mobilnosti.

– Jučer smo doznali od policije da u Koprivnicu stiže premijer Andrej Plenković i njegova štićena kolona pa smo isključivo iz tog razloga odustali od zatvaranja prometnica na sam Dan bez automobila. U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti planirali smo čak dva dana zatvoriti prometnice oko gradskog trga. Jednom smo uspjeli, u subotu, kad je ulica Antuna Nemčića bila zatvorena za promet od 07 do 23 sata, no drugi nam dan nije uspjelo zbog premijerove posjete – pojasnila je Ivana Ledinski Cvetković, gradska glasnogovornica.

Podsjetimo, Europski tjedan kretanja održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Cilj mu je podizanje svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova, potrebi primjene akcija za smanjenje zagađenja u urbanim sredinama, promociji prava na zdravi život te edukaciji građana s ciljem poboljšanja kvalitete života u gradu.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je Mobilnost s nultim emisijama za sve (Zero-emission mobility for all).

Manifestacija je sastavljena od tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti te Dana bez automobila koji se održava upravo danas, 22. rujna i predstavlja centralni događaj Europskog tjedna mobilnosti.

https://www.facebook.com/zvonimir.mrsic/posts/10159048363448896

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili 1200 dolara

FOTO/VIDEO Zoran i Valentino u jednom danu razvili aplikaciju za razdvajanje otpada: Spavali smo tri sata, a koristili smo i umjetnu inteligenciju

U siječnju je koprivnički Enter bio mjesto zanimljivog okupljanja za sve ljubitelje tehnologije, programiranja i kreativnih ideja. Tamo je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×