Opet će im se suditi

BIZARNA PRIJEVARA “Zaboravili” da im je majka imala još djece kako bi se dočepali nasljedstva

Isprva su bili oslobođeni, no Županijski sud u Varaždinu ukinuo je oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

10:00h
0
Ilustracija // Ingimage

Bizaran slučaj dogodio se u Đurđevcu, zbog kojega su okrivljenici najprije završili na sudu, potom su oslobođeni, a sada će im se opet suditi.

Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom su dvije okrivljene državljanke Republike Austrije, 55-godišnjakinja i 47-godišnjakinja, i 49-godišnji hrvatski državljanin oslobođeni optužbe.

Naime, njih se tereti da su na ostavinskoj raspravi kod javnog bilježnika u Đurđevcu zatajili da pokojnica, osim njih, ima i još dvoje djece, koju su time isključili iz podjele nasljedstva pa ovi nisu naslijedili baš ništa od pokojničine imovine.

Isprva su bili oslobođeni, no Županijski sud u Varaždinu ukinuo je oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje jer je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice te donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe, navode u Županijskom državnom odvjetništvu.

Općinski sud u Koprivnici dužan je, prema odluci višeg suda, ponovno provesti glavnu raspravu na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke, ponoviti ranije izvedene dokaze i pravilno ih ocijeniti te donijeti novu odluku.

čitam...
Loading...