24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Blaže kazne/Lakše prekršaje policija neće kažnjavati
B

Ne propustite

Ako vam je primjerice izgorjela žaruljica na automobilu, a policijski službenici ocijene da niste ugrozili druge sudionike u prometu te da ne postoji potreba da budete kažnjeni, izvukli ste se.

Ova je novina, koja se naziva institut beznačajnog prekršaja, sadržana u izmjenama i dopunama Prekršajnog zakona, koju od 1.lipnja provode sve policijske uprave na području Hrvatske, pa tako i naša Koprivničko-križevačka, a cilj joj je rasterećenje prekršajnih sudova.

-Institut beznačajnog prekršaja može se primijeniti u bezbroj slučajeva, no najvažnije je da se zadovolje dva spomenuta uvjeta, dakle da niste nikoga ugrozili ili barem samo neznatno, te da su policijski službenici ocijenili da vas nije potrebno kazniti – ističu u PU Koprivničko-križevačkoj.

Druga je novina plaćanje kazne na licu mjesta.

To znači da ako i dobijete kaznu, možete je platiti odmah, te će vam tada biti upola manja.
No, ukoliko se ipak odlučite platiti kasnije, bitno je da bude u roku koji vam je naveden i tada je dovoljno platiti dvije trećine kazne. Primjerice, ako kazna iznosi tisuću kuna, na taj način možete uštedjeti tristotinjak kuna, poručuju u policiji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U čast Ivana Levačića

FOTO/VIDEO Više od 200 biciklista vozi 32 kilometra u čast velikog Ivana Levačića, družit će se uz lovački gulaš

Peta po redu Virovska biciklijada održava se danas u Virju, no prvi je put u povijesti posvećena Virovcu Ivanu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×