8.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
20 godina rada

Bliži se tradicionalni humanitarni koncert Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, evo tko nastupa
B

Posjetitelji će prilikom dolaska na koncert imati mogućnost dobrovoljnog priloga za Ligin godišnjak, a sva prikupljena sredstva namijenjena su borbi protiv raka. Cijena ulaznice će biti 30 kuna.

Ne propustite

U povodu 20. godina Županijske Lige protiv raka, u petak, 24. studenoga, s početkom u 19 sati, u koprivničkom Domoljubu, održat će se već tradicionalni Ligin koncert.

Bit će to večer etno-glazbe pod nazivom Međimurje za Ligu, a nastupit će poznata hrvatska pjesnikinja, kantautorica i etnoglazbenica Lidija Bajuk i Tamburaški sastav KUD-a ‘Seljačka sloga’ Donja Dubrava – višestruki dobitnici prestižne glazbene nagrade ‘Porin’ te cimbalist Andrija Maronić iz Đurđevca.

Tim smo povodom razgovarali s Marijom Sačer, predsjednicom Lige koja se osvrnula na brojne provedene aktivnosti s ciljem očuvanja zdravlja građana.

 

Marija Sačer // Foto: koprivnica.hr

-U početku, aktivnosti su bile usmjerene na humanitarne akcije, koncerte, aukcije. Liga je u tom periodu prikupila više stotina tisuća kuna za pomoć bolnici i našim domovina zdravlja Danas su naše aktivnosti nešto drugačije, više su usmjerene preventivi i bolesnicima. Želimo privući pažnju građana da pripaze na svoje zdravlje, da se javljaju na nacionalne programe i spriječe bolest. Posebnu pažnju posvećujemo radu s mladima. Srednjoškolce upoznajemo s opasnostima pušenja i pokušavamo otkloniti cigaretu iz njihovog života. Na tome u posljednje vrijeme jako puno radimo. Rak pluća i bronha vodeći je karcinom po broju oboljeljelih u zemlji i zato jako puno treba raditi na osvješćivanju već od mladosti – rekla je dr. Sačer

Posebno je ponosna je i na Malu ligu koja djeluje a okuplja osnovnoškolce nižih razreda iz Molvi, Gole, Virja, Đurđevca, Kalinovca, Ferdinandovca, Kloštra Podravskog, Novigrada Podravskog, Koprivnice…

– Cilj Male lige je informirati, educirati i senzibilizirati učenike, roditelje i mještane o problemima oboljelih od raka radi prevencije i pomoći. Ne smijemo zaboraviti i našu posudionicu pomagala koja pomaže oboljelima – rekla je dr. Sačer.

Prošlogodišnji koncert // Foto: koprivnica.hr

Posjetitelji će prilikom dolaska na koncert imati mogućnost dobrovoljnog priloga za Ligin godišnjak, a sva prikupljena sredstva namijenjena su borbi protiv raka. Cijena ulaznice će biti 30 kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćna presuda

Koprivničanac ostao paraliziran zbog posla, tužio šefa, a on zbog ovrhe prepisao nekretnine na svog sina

Nesretna je sudbina jednog Koprivničanca (podaci poznati redakciji op.a.) koji je teško stradao prije nešto više od deset godina...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×