24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Bogat program početkom svibnja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“
B

Ne propustite

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica pripremila je vrlo bogat i raznolik program početkom svibnja za sve skupine korisnika.

Za svu zainteresiranu djecu u dobi od 5 do 8 godina pripremili smo besplatne radionice učenja španjolskog i francuskog jezika u Dječjem odjelu. Radionica španjolskog  jezika „La lengua española con Lalo y Lola = Španjolski s Lalom i Lolom” održat će se u subotu 3. svibnja 2014. s početkom u 10.00 sati, dok je se u subotu, 10. svibnja 2014. u 10.00 sati na rasporedu radionica francuskog jezika „Un, deux, trois, nous apprenons français facilement! = Jedan, dva, tri, lako francuski učimo mi!”.

U ponedjeljak, 5. svibnja 2014. prvi će put u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica gostovati inozemni autor. Radi se o poznatom litvanskom piscu i ilustratoru knjiga za djecu Kestutisu Kasparavičiusu koji će s nakladničkom kućom Ibis grafika iz Zagreba djeci predstaviti svoje knjige i održati s njima likovnu radionicu. Kestutis Kasparavičius napisao je i ilustrirao preko 50 knjiga za djecu, a njegova djela prevedena su na 22 jezika. Osvojio je prestižne svjetske nagrade za ilustracije i za tekstove. Za knjige „Budalaste priče” i „Vrtlar Florijan” dobitnik je nagrade za Najbolju dječju knjigu  u Litvi, a proglašen je i ilustratorom godine na svjetskom sajmu dječje knjige u Bologni. Kasparavičius u svojim pričama opisuje stvari i situacije iz svakodnevnog života, ali na drugačiji, duhovit način. Njegove ilustracije su izrazito detaljne i živopisne, a likove iz knjiga kao što su zečevi, pingvini, žirafe, slonovi i papige podjednako vole i djeca i odrasli. Susret učenika drugih razreda koprivničkih osnovnih škola s piscem započet će u 10.30 i trajat će do 12.00 sati. Tijekom susreta, u kreativnom djelu, sudionici će s piscem izrađivati veliku sliku žirafe.

Koprivnički će bibliobus u ponedjeljak 5. svibnja 2014. svojim malim korisnicima dovesti u goste Nikolinu Manojlović Vračar koja će izvesti predstavu i predstaviti svoju zbirku poezije za djecu „Kako misli jure jednog malog Jure”. Ovaj veseli spoj književnog susreta i predstave nastao je s idejom upoznavanja djece s poezijom na njima blizak i prihvatljiv način. U Osnovnoj školi Sokolovac nastupit će u 12.45 sati, a u Osnovnoj školi Rasinja u 14.00 sati.

Za sve ljubitelje putovanja Matej Perkov pripremio je planinarsko-putopisno predavanje “Hrvatsku volim putujući” na kojem će nas upoznati s ljepotama upravo naše domovine.  Predavanju koje će biti održano 7. svibnja 2014. godine u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice cilj je približiti Hrvatima ono što već imaju. Lijepe planine, bezbroj mogućnosti za razvoj aktivnog turizma, tajnovite spilje i ruševni zidovi starih srednjovjekovnih gradina pričaju posebnu priču. To je upravo priča o nama – o Hrvatskoj koja polako nestaje, te o ljudima koji se mijenjaju pod utjecajem novih trendova. Ovo predavanje popraćeno lijepim i atraktivnim fotografijama naučit će nas mnogim stvarima o Hrvatskoj koje nismo znali, te nas usput i motivirati da više putujemo svojom zemljom kako bismo je bolje upoznali, a samim tim i više voljeli.

Povodom Dana Europe, u četvrtak 8. svibnja 2014.  u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice s početkom u 13.00 sati bit će održan program „Mladi za mlade”. Program organizira Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica u suradnji sa srednjim školama koprivničkog područja s ciljem prezentiranja aktualnih europskih projekata u kojima sudjeluju škole, te predstavljanja literarnog i glazbenog stvaralaštva mladih. U ovom će programu sudjelovati sve tri koprivničke srednje škole – Gimnazija “Fran Galović”, Srednja i Obrtnička škola. Osnovnoškolci će svoje projekte te literarno i glazbeno stvaralaštvo pokazati 16. svibnja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×