Borna Kapusta priprema se za europsko kadetsko košarkaško prvenstvo

21:47h
0
120227-kapusta_borna

I dok smo mi svi uglavnom zaokupljena nogometnom bubamarom, a većina sportaša se sprema na ljetnu pauzu, reprezentativne selekcije u mnogim sportova su u fazi intenzivnih priprema.

Među aktivnijima su i košarkaši.

Koprivničancima je svakako najinteresantnija Kadetska košarkaška reprezentacija Hrvatske, u kojoj se nalazi nekoliko igrača iz momčadi koje su gostovale i na koprivničkim terenima, a među njima je i najtalentiraniji mladi igrač Košarkaškog kluba Koprivnica, Borna Kapusta.

Bornin rad i napredak već nekoliko godina prate stručnjaci iz HKS-a. Svoje mišljenje o njegovim kvalitetama najbolje su iskazali pozvavši ga u reprezentaciju pred jedno ovako važno natjecanje. Na njemu je da se radom i zalaganjem izbori za mjesto u momčadi, a zadatak nije nimalo lagan jer je ovo reprezentacija koja brani titulu europskog prvaka, koja je osvojena drugi put za redom.

Završne pripreme kadetske reprezentacije Hrvatske počele su 15. lipnja. Reprezentacija se okupila u Velikoj, a pripreme će se održavati još u Dubrovniku i Umagu te završavaju 17. srpnja, kad reprezentacija putuje na Europsko prvenstvo za kadete u Litvu i Latviju.

Reprezentacija Hrvatske će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica sa kadetskom reprezentacijom Crne Gore u Dubrovniku i Podgorici te će u Umagu odigrati dvije prijateljske utakmice sa kadetskom reprezentacijom Slovenije.

Kadetska reprezentacija Hrvatske nalazi se u grupi s Italijom, Turskom i Engleskom. Europsko prvenstvo završava 30. srpnja, a našim košarkašima želimo puno sreće.

čitam...