NEOBIČAN DOGAĐAJ U ČEPELOVCU

Bosonogi mladić (18) upao u kuću i uhvatio djevojčicu za rame. Njezin vrisak probudio je obitelj Oršuš, a zatim je krenula potjera

Nudio nam je mito, rekao da će nam na tekući račun dati 200 kuna. Nismo htjeli uzeti, dječji strah ne može se zamijeniti s 200 kuna. Ne želimo novac, želimo mir. Zbog svađe smo se prije tri mjeseca odselili iz Stiske, priča nam Ljiljan.

15:43h
0
Foto: Ivan Balija
Obitelj Oršuš // Foto: Ivan Balija

Neobičan slučaj dogodio se prošli vikend u Čepelovcu. Prema izvješću Policijske uprave koprivničko-križevačke, oko 5 sati u obiteljsku kuću ušao je 18-godišnjak s 1,25 promila alkohola u krvi.


Više detalja saznali smo na licu mjesta, kod obitelji Oršuš koja se u lipnju sa svoje sedmero djece doselila u mjesto pored Đurđevca, u kuću u u koju je nepozvan ušao 18-godišnjak. Dogodilo se to sa subote na nedjelju ujutro, kada su svi spavali i kada je kuća bila zaključana, tvrde.

– Otišao je kćeri do kreveta, uhvatio ju je za rame. Rekla je da je vidjela neko strano lice. Vrištala je, jedva smo je smirili – započinje Ljiljan Oršuš, opisujući kako je cijela priča krenula.

Čudan događaj probudio je sve ukućane koji su čak pomislili kako je dijete samo nešto ružno sanjalo. Sve dok Ljiljan nije primijetio kako nepoznata osoba bježi kroz prozor kroz koji je i ušao. Kaže da ga je ostavio otvorenim da bi mogao u svakom trenutku pobjeći.

Foto: Ivan Balija
Kroz ovaj je prozor mladić upao u dom obitelji Oršuš // Foto: Ivan Balija

– Potrčao sam za njim, kroz vrata. Primio je kamen i bacio ga na mene. Ali, obranio sam se kako me ne bi pogodio. Zatim sam uzeo isti kamen i pogodio ga u nogu, pao je na pod – svjedoči Ljiljan.

Foto: Ivan Balija
Krevet na kojemu je ležao dio članova obitelji // Foto: Ivan Balija

Ako dosad događaj nije bio dovoljno bizaran, postao je trenutkom kada se tek punoljetni mladić sa šireg đurđevačkog područja – kojega, tvrdi obitelj, uopće ne poznaju i nije romske nacionalnosti – vratio u dvorište, misleći kako će svoj bicikl dobiti natrag.

– Nisam mu dao bicikl jer bi pobjegao, nikada ga više ne bismo našli. Prijetio mi je. Rekao je da će otići u gorice po pušku. Otad do danas nismo dobro spavali. Tko zna kakve on mušice ima – u strahu govori Ljiljan.

Foto: Ivan Balija
Vrisak Ljiljanove kćeri, nakon što ju je mladić uhvatio za rame, probudio je cijelu obitelj // Foto: Ivan Balija

Policija je iznimno brzo stigla na mjesto događaja te privela 18-godišnjaka. Koji je, dodajmo, bosonog upao u kuću jer je tenisice ostavio na ulici, a na sebi je imao crnu jaknu s kapuljačom te trenirku. Što je radio u Čepelovcu i zašto je upao u kuću, nikome nije jasno.

– Nudio nam je mito, rekao da će nam na tekući račun dati 200 kuna. Nismo htjeli uzeti, dječji strah ne može se zamijeniti s 200 kuna. Ne želimo novac, želimo mir. Zbog svađe smo se prije tri mjeseca odselili iz Stiske. Nikada ne bismo rekli da će se na ovako mirnome mjestu tako nešto dogoditi, ovdje ni po danu nema nikoga – govore.

Zašto je upao, što je tražio, kojim je povodom upao u kuću, ostaje pod upitnikom. Mladić ništa nije želio reći pa Oršušima ništa nije jasno.

Foto: Ivan Balija
Potjera je završena na cesti // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Zabio je čavle kako bi se osjećali sigurnijima // Foto: Ivan Balija

– Još je bio bahat, agresivan, htio se tuči, krenuo je na ženu. Bio je svjestan što radi. I da je bio jako pijan, kako je mogao ući i izaći kroz prozor? Točno je znao kuda ući i izaći. Ulazna vrata u hodniku bila su zaključana. Kako bih ga uhvatio, morao sam prvo otključati vrata – govori Ljiljan.

Kontakt s mladićem kao ni njegovim roditeljima nisu ostvarili nakon nemilog događaja koji, srećom, nije imao strašnije posljedice. Protiv 18-godišnjaka podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a kriv je za narušavanje nepovredivosti doma.

U strahu, Ljiljan je dan kasnije odlučio zabiti čavle i tako učvrstiti prozor.

Foto: Ivan Balija
Pobjegao je kroz prozor, zgrabio kamen i bacio ga na Ljiljana // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Od neobičnog događaja, djeca teško spavaju // Foto: Ivan Balija

čitam...