17.6 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Učenički dom

FOTO Novo koprivničko čudo arhitekture uljepšat će vizuru Kolodvorske, kako vam se sviđa?
F

Vlada Republike Hrvatske osigurala je za 2024. godinu za ovaj projekt milijun eura, a za sljedeću 2025. godinu još tri milijuna eura.

Ne propustite

Samim pogledom na idejni projekt, ovo čudo arhitekture u Koprivnici jasno je kako će, osim svoje funkcije, uljepšati vizuru Kolodvorske ulice. Sadašnje derutno zdanje, bivše željezničko konačište postat će jedna od najljepših i najmodernijih zgrada u gradu. Kako se vama sviđa novi učenički dom u podravskoj metropoli?

Prvotni projekt koji je predstavljen još prije tri godine morao se mijenjati. Prije svega zbog statičara koji su tvrdili kako će se morati cijeli srušiti. Potom je ipak utvrđeno da će se moći nadograditi. No, trebalo je mijenjati projekt. Ovaj novi je, dojma smo, mnogo ljepši.

Novi učenički dom: Čudo arhitekture

Projekt gradnje učeničkog doma ide dalje zahvaljujući amandmanu saborskog zastupnika Darka Sobote. Usto i inicijativi Koprivničko-križevačke županije i suradnji s Gradom Koprivnicom. Vlada Republike Hrvatske osigurala je za 2024. godinu za ovaj projekt milijun eura. Za sljedeću 2025. godinu još tri milijuna eura. 

čudo arhitektureučenički dom koprivnica
Ovako će izgledati novi učenički dom u Koprivnici // Foto: Kckž

Nositelj investicije je Koprivničko-križevačka županija. Za objekt nekadašnjeg željezničkog konačišta pravo građenja ustupio je Grad Koprivnica. U tom domu bit će mjesta za 70-ak ležajeva. Uz obnovu postojeća dva kata nadogradit će se još dva.

Učenički dom imat će sve što jedan takav moderan objekt za smještaj učenika mora imati. Imat će: blagovaonicu, sanitarne čvorove, informatičku učionicu, vježbaonicu, knjižnicu, praonicu rublja, sobu za društvene aktivnosti i odmor… Projektiraju se i sobe za potencijalan smještaj osoba s invaliditetom te prostor za aktivnosti i na otvorenome. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×