Božica Jelušić dobitnica nagrade “Zvonimir Golob”

12:50h
0

Pjesnikinja Božica Jelušić iz Đurđevca dobitnica je nagrade “Zvonimir Golob” za 2011. godinu za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu, koju joj je dodijelila Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR).

Nagrada joj je pripala za pjesmu “Žeđ”, a sastoji se od “Velike zlatne plakete”. Autorica je poznata hrvatska pjesnikinja, koja je do sada objavila i četrdesetak knjiga, suradnica je više listova i časopisa, a prevodi i s engleskog i njemačkog.

Ove godine na natječaj, koji se organizira već devetu godinu, svoje radove poslao je 872 autora i to iz Hrvatske, Njemačke, Kanade, Austrije i Bosne i Hercegovine. Zbog iznimno velikog broja pristiglih radova Prosudbeni sud u sastavu: Josip Palada, Kostadinka Velkovska i Mladen Pavković odlučio je da se prigodnim Priznanjem  UBIUDR nagradi još pet autora. Nagrada će dobitnici biti uručena početkom lipnja u Đurđevcu, na obljetnicu smrti Zvonimira Goloba. Cilj ove nagrade je potaknuti književne stvaratelje na pisanje poezije, te na sjećanje na istaknutog pjesnika Zvonimira Goloba, inače rođenog Koprivničanca.

Do sada su ovo priznanje dobili: Enes Kišević, Željko Krznarić, Zlatko Tomičić, Duško Gruborović, Stanka Gjurić, Maja Gjerek, Kolinda Vukman i Alka Vuica.