24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prigodno

BOŽIĆNICE Evo koliko će za Božić dobiti zaposlenici najvećih tvrtki, poslodavci daju novac, darove i neradne dane
B

Veliki poslovni subjekti u Podravini i Prigorju ove godine poprilično bogato nagrađuju svoje zaposlene.

Ne propustite

Kao i svake godine, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana tvrtke i poslodavci svojim zaposlenicima daju određeni dodatak na redovnu plaću, popularnije zvanu –  božićnica.

Tako i veliki poslovni subjekti u Podravini i Prigorju ove godine poprilično bogato nagrađuju svoje zaposlene. Primjerice, Podravka će pored već isplaćenog dodatka na plaću za studeni u iznosu od 1500 kuna dodatno isplatiti 1500 kuna neto u novcu jednokratne nagrade.

Foto: Ivan Balija
Marin Pucar // Foto: Ivan Balija

– Iznimno nas veseli da smo, uz isplate jednokratnih nagrada našim radnicima za ostvarenje uspješnih poslovnih rezultata, od početka ove godine uveli dodatne mjere stimulacije poput povećanja osnovica plaće i fiksnog dodatka, uplate štednje u 3. mirovinski stup, povećanja jubilarne nagrade te povećanja uskrsnice. Vjerujem kako ćemo nastaviti s pozitivnim trendovima poslovanja što će se odraziti kroz daljnje poboljšanje statusa naših radnika. Ova dodatna nagrada u prosincu zasigurno će razveseliti sve naše radnike i stvoriti im ugodniju atmosferu u predstojeće blagdansko doba – istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

KTC će svakom zaposleniku, od njih ukupno 1400, dati 2000 kuna božićnice. Svojevrsnom božićnicom može se i smatrati i to što su donijeli odluku da će blagdani biti neradni, tako da će ih djelatnici KTC-a moći nesmetano provesti u krugu obitelji.

Tvrtka Hartmann i ove godine tradicionalno će isplatiti svojim zaposlenicima božićnicu u iznosu od 800 kuna, dar u naravi u iznosu od 600 kuna, naknadu za topli obrok u iznosu od 416 kuna i već drugu stimulaciju ove godine u iznosu od 2400 kuna.

Foto: Hartmann

– Kao što dokazuju i mnogobrojni primjeri, zaposlenici predstavljaju Hartmannovu najveću vrijednost. Mnogo truda svakodnevno ulažemo u edukacije i usavršavanja zaposlenih na različitim područjima, te podizanje svijesti o važnosti timske orijentacije u poslovanju. Cilj nam je što više povećati zadovoljstvo zaposlenih jer će time i poslovanje tvrtke biti još uspješnije. Prepoznajući važnost faktora motiviranja u svakodnevnom radu i u njegovanju „Hartmannovih vrijednosti“ – poštovanja, predanosti, ambicioznosti i timskog rada među zaposlenima, ulaganjem u svoje zaposlenike, želimo biti sigurno i poželjno mjesto za rad još dugi niz godina – rekao je Dario Šumiga, generalni direktor Hartmanna.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Svi koji rade u kompaniji Carlsberg Croatia (minimalno četiri mjeseca) ove godine bit će
nagrađeni Božićnicom u punom iznosu od 2500 kuna, a oni s djecom mlađom od 14 godina uz to će dobiti i dar za djecu u iznosu od 600 kuna. Kao i svake godine, Carlsberg svojim zaposlenicima za blagdane poklanja i pivo, ali i druge manje znakove pažnje.

– Zaposlenike tvrtke management je ove godine već razveselio viješću o isplati posebne
nagrade za dobre rezultate, koja je isplaćena u srpnju i iznosila 1500 kuna. Carlsberg Croatia za svoje radnike osigurava i druge benefite. Tako svim zaposlenicima omogućava besplatne sistematske preglede koji naglašavaju važnost brige o zdravlju kao i prevencije bolesti. Zaposlenici imaju i povlaštene cijene za preglede i laboratorijske analize, a kompanija je ispregovarala mogućnost sistematskih pregleda po povoljnijim cijenama i za
članove njihovih obitelji. Carlsbergovi zaposlenici u skladu s internim politikama grupacije imaju tijekom godine pravo i na Bonus vezan za njihovu radnu uspješnost. Bonus za 2019 bit će isplaćen svima u skladu s radnom učinkovitošću tijekom 2019. Osim toga, za svoje radnike pivovara sufinancira i obroke, osigurava rođendansko i besplatno kvartalno pivo, pomaže kupovinu pomagala za vid – kažu iz Carlsberga.

Foto: Rasco

Rasco će svojim zaposlenicima ove godine za božićnicu isplatiti 1700 kn s čime će ukupna isplata božićnice i uskrsnice u 2019. godini iznositi 2500 kuna. Od listopada ove godine počeli smo isplaćivati i naknade za topli obrok, što ukupno iznosi 5000 kuna godišnje po zaposleniku. Uz to, 215 djece zaposlenika u dobi do 15 godina poklone će dobiti iz ruku Djeda Mraza na već tradicionalnoj Rascovoj božićnoj predstavi u dvorani OŠ Đurđevac.

– Ovo je bila vrlo uspješna godina za Rasco za što su najzaslužniji naši zaposlenici s kojima želimo podijeliti plodove zajedničkog rada – izjavio je Ivan Franičević, predsjednik uprave tvrtke.

Podravska banka također isplaćuje božićnice svojim zaposlenicima, no nisu precizirali koliko, osim toga da ih se isplaćuje u novcu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

Nova užasna nesreća, djevojčica na quadu vozila dva dječaka – jedan se bori za život?!

Kako doznajemo u policiji, troje tinejdžera ozlijeđeno je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u susjednoj nam županiji. Naime,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×