riječi ministra

Božinović: Avioprijevoz je jedna od najvećih žrtava pandemije koronavirusa

Avioprijevoz je u ovoj epidemiji, ne samo na regionalnoj, europskoj, već na globalnoj razini jedna od najvećih žrtava pandemije.

14:52h
0
Foto: ingimage.com

Na presici nacionalnog Stožera postavljeno je pitanje što je s letovima iz Hrvatske, kao i općenito prijelazima granice. Na pitanje je odgovor dao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


– Na razini EU razgovara se o nastaloj situaciji vezanoj za prijelaz granica između država članica, kao i na granice EU prema trećim državama. U sljedećim danima Europska komisija trebala bi izaći s promišljanjima kako se vratiti u normalu kada to epidemiološka situacija dopusti, ali moramo biti svjesni da ta situacija ovisi o stanju u državama.

Cijeli taj posao i promišljanje sve više postaje dio koherentnih napora na razini Europske unije. Avioprijevoz je u ovoj epidemiji, ne samo na regionalnoj, europskoj, već na globalnoj razini jedna od najvećih žrtava pandemije. Smanjio se broj linija i svi koji održavaju linije su usmjereni na povrat vlastitih državljana – rekao je Božinović.

Ako država donese odluku o potencijalnom otvaranju granica, to ne znači puno ako nema slične politike u drugoj članici, u susjednoj zemlji.

 

čitam...