15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
riječi ministra

Božinović: Avioprijevoz je jedna od najvećih žrtava pandemije koronavirusa
B

Avioprijevoz je u ovoj epidemiji, ne samo na regionalnoj, europskoj, već na globalnoj razini jedna od najvećih žrtava pandemije.

Ne propustite

Na presici nacionalnog Stožera postavljeno je pitanje što je s letovima iz Hrvatske, kao i općenito prijelazima granice. Na pitanje je odgovor dao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Na razini EU razgovara se o nastaloj situaciji vezanoj za prijelaz granica između država članica, kao i na granice EU prema trećim državama. U sljedećim danima Europska komisija trebala bi izaći s promišljanjima kako se vratiti u normalu kada to epidemiološka situacija dopusti, ali moramo biti svjesni da ta situacija ovisi o stanju u državama.

Cijeli taj posao i promišljanje sve više postaje dio koherentnih napora na razini Europske unije. Avioprijevoz je u ovoj epidemiji, ne samo na regionalnoj, europskoj, već na globalnoj razini jedna od najvećih žrtava pandemije. Smanjio se broj linija i svi koji održavaju linije su usmjereni na povrat vlastitih državljana – rekao je Božinović.

Ako država donese odluku o potencijalnom otvaranju granica, to ne znači puno ako nema slične politike u drugoj članici, u susjednoj zemlji.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL BJ-KC-VT

Mladost i Podravac u derbiju susjeda na tablici, Molve traže oporavak nakon “šestice” protiv jakih Cvetkovčana

U 20. kolu 4. nogometne lige čekaju nas dva županijska derbija. Prvi se igra u subotu u Molvama protiv Mladosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×