14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sastanak s premijerom

Božinović nakon sastanka sa županima: Cjepivo bi moglo biti obavezno, uvodimo najstrože mjere do sada
B

o Zakonu u zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti postoje cjepiva koja su obvezna. Svakako, mi moramo znati da bi cjepivo zaustavilo epidemiju trebalo bi biti procijepljeno 70 posto, vodit ćemo računa da se to dogodi, kazao je.

Ne propustite

Premijer Andrej Plenković jutros ima sastanak sa svim županima pa tako i s Darkom Korenom. Teme su epidemija koronavirusa i mjere.

Sastanak je počeo u deset sati. Nakon sastanka javnosti se obratio Davor Božinović. Rekao je da će sutra donijeti nacrt novih mjera.

“Stožer priprema novi set mjera”

Mjere će biti županima poslane sutra. Trebale bi vrijediti do Božića.

– To su mjere koje su usmjerene na pojedine segmente gospodarstva, prije svega ugostiteljstva. Zatim, druge resore, nešto manje kultura, moramo vidjeti dijelove školstva – kazao je Božinović, piše index.hr

“Treba pronaći balans koji smo tražili svo ovo vrijeme”

– Ovaj virus se ponaša tako da kad doneseš najrestriktivnije mjere, čim one popuste on se ponovo razmaše. Nije poanta odmah bila ići u najstrože mjere nego one koje se donose, da se postupno zaoštravaju. Ovo će biti najjače mjere u ovom valu. Vidjet ćemo što će biti odluka. Ići će na nacionalnoj mjeri. Pripremit ćemo jedan draft za vladu i za župane, vidjet ćemo njihove reakcije. Donijet ćemo odluku koja će stupiti na snagu vjerojatno krajem ovog tjedna – kazao je Božinović.

Ne isključuje mogućnost da cijepljenje bude obavezno

Božinović je upitan postoji li mogućnost da cijepljenje bude obavezno. Ministar tu mogućnost nije isključio.

– Po Zakonu u zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti postoje cjepiva koja su obvezna. Svakako, mi moramo znati da bi cjepivo zaustavilo epidemiju trebalo bi biti procijepljeno 70 posto, vodit ćemo računa da se to dogodi – kazao je.

– U svakom slučaju, mi moramo učiniti sve da se najveći broj građana cijepi jer to je zapravo cilj da bi cijela ta operacija bila uspješna. A svima nam je cilj da izađemo iz epidemije, svi se nadaju cjepivu, ono je tu negdje, možemo na njega računati. To nam otvara mogućnosti strožih mjera, možemo procijeniti dokad bi one trajale. Ali za to nam treba podrška građana, i zbog sebe i zbog našeg načina života. Što se prije taj cilj ostvari, prije ćemo ili skinuti maske ili se vratiti u nešto što je način života u koji smo navikli – rekao je.

– Vjerujem da ćemo uložiti dodatne napore kad je u pitanju komunikacija. Angažirati sve, nadam se i podršci medija u tom cilju jer nam je to zajednički cilj. Hrvatska ima obavezu cijepljenja za neke bolesti. Za ovu nema jer je nova, ali i to ne bi bio novi moment – kazao je.

– Policijski sat nikad nije bio opcija. Što se tiče lockdowna, onaj klasični kao u prvom valu sigurno ne – rekao je Božinović. Dodao je da se nastavljaju policijske akcije po ilegalnim klubovima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Moja maturalna večer

[FOTO] POHVALNA AKCIJA Maturant Roman iz centra Svitanje postao model na jedan dan

U Zagrebu je šestu godinu za redom održana modna revija maturanata bez odgovarajuće roditeljske skrbi u organizaciji zaklade Hrvatska...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×