17.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NEOČEKIVANA ODLUKA

Božinović: Od 1. rujna otvaraju se i zatvoreni dijelovi kafića
B

Potvrdili su kako danas imamo 596 novih slučajeva zaraze.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite RH danas je održao još jednu od svojih konferencija za medije. Potpuno neočekivana novost jest da se od 1. rujna otvaraju zatvoreni dijelovi ugostiteljih objekata, odnosno kafića i objekata koji spadaju u tu kategoriju.

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera Davor Božinović kazao je kako su razgovarali su ugostiteljima i detaljima njihova načina rada. Napravili su, govorio je, analizu turističke sezone koja je, po njima, vrlo uspješna. Smatraju kako je to rezultat mjera koje su bile na snazi.

– Pridružujem se ocjeni Beroša da nam upravo jedan balans mjera koje je donio Stožer omogućio da cijeli kolovoz taj najvažniji dio Hrvatske, kad govorimo o ljetnom turizmu, ostane u narančastoj zoni – rekao je Božinović.

Virus neće nestati, ponovio je šef Stožera. Dok ga se ne riješit procjepljivanjem, Božinović smatra kako moramo naučiti s njime živjeti.

– Ponavljamo koje su to temeljne mjere, od osobne higijene, izbjegavanje bliskih kontakata, prozračivanje zatvorenih prostora, jer to sada postaje jako važno. Upravo prozračivanje vrlo često, otvaranje prozora, ono što su nekad plašili s propuhom, sad je propuh svakih 10-15 minuta dobro napraviti. Ta mjera se pokazuje kao jedna od najefikasnijih – tvrdi Božinović.

Na novinarsko pitanje znači li to i otvaranje diskoteka te kakvo će biti radno vrijeme kafića Božinović je odgovorio kako “nisu još sve detalje.”

– Radno vrijeme će ostati do ponoći. U tom smislu se neće ništa promijeniti – potvrdio je.

Inače, potvrdili su kako danas imamo 596 novih slučajeva zaraze.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×