26.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kao da ju rukama gradimo

Branko Hrg: U koaliciju ćemo samo s onim tko dovede bagere i počne kopati za brzu cestu
B

Što se tiče razilaženja s premijerom Plenkovićem, Hrg je odmah na početku razgovora napomenuo kako se u ovom izbornom ciklusu jednostavno nisu našli. 

Ne propustite

Branko Hrg koji na parlamentarne izbore izlazi na listi u drugoj izbornoj jedinici na Nezavisnoj listi čiji je nositelj Željko Lacković u N1 Studiju uživo rekao je kako nakon izbora neće biti problem surađivati ni s lijevom ni s desnom vladom dokle god se bude radilo na izgradnji brze ceste Križevci – Koprivnica.

Što se tiče razilaženja s premijerom Plenkovićem, Hrg je odmah na početku razgovora napomenuo kako se u ovom izbornom ciklusu jednostavno nisu našli. 

– Ako imate situaciju da ste s nekim zajedno na listi, ipak niste u tom slučaju slobodni u onom konačnom trenutku odlučivanja, želim slobodu – rekao je Hrg te dodao kako je s Plenkovićem razgovarao o tome da bude na njegovoj listi, no na samom kraju, kratko i jasno rečeno, Hrg se zahvalio premijeru i odbio ponudu.

– Kolega Lacković i ja razmišljamo na jedan drugačiji način, mi imamo iza sebe rezultata i imamo program što želimo napraviti ne samo za Koprivničko-križevačku županiju već i za druga područja – nastavio je Branko Hrg te se osvrnuo na potez Daria Hrebaka na čelu HSLS i činjenici da treći put zaredom ide na parlamentarne izbore s HDZ-om.

– Ja ni u jednom trenu nisam mislio da HSLS neće ići dalje s HDZ-om i tu ne vidim ništa sporno – rekao je Hrg.

Željko Lacković i Hrg znaju se iz dana kada su još bili gradonačelnici svojih gradova i kada su jako dobro surađivali i davali savjete

– Ja sam uspio riješiti određene probleme u svom gradu, doveo brzu cestu do Križevaca, riješio sam pitanje nekadašnje Vojarne… a Lacković je sa sadašnjim gradonačelnikom Hrvojem Jančijem u zadnjih sedam godina Đurđevcu priskrbio to da je doslovno doživio ekspanziju projekata, programa. Borili smo se uvijek za iste programe, davali amandmane za brzu cestu prema Koprivnici i Bjelovaru. I prije smo zajedno radili i zato želimo nastaviti sve jače u toj suradnji – kazao je Branko Hrg prilikom objašnjavanja kako je došlo do njihove suradnje na ovim parlamentarnim izborima.

Osvrnuo se i na mandat ove Vlade

– Ja sam ga i podupirao i ocjenjujem ga pozitivnim. Ne mogu reći da nismo ostvarili neke projekte, ali sve ide sporo. Ne znam zašto ide tako sporo. Mi nemamo od Koprivnice do Križevaca brzu cestu, tu gdje nemamo tunela ni stijena, ravnica je pa se teško gradi, a negdje se puno teže gradi, a ide puno brže – rekao je Hrg te dodao da od 1993. godine govori o toj cesti.

– Ispada kao da ju rukama gradimo. Volje nema, to je jedini nedostatak kad je brza cesta u pitanju, financija ima – rekao je te dodao kako na HDZ-ovoj listi među prvih šest kandidata nema niti jedne osobe iz Koprivničko-križevačke županije, a da među prvih pet nije gospodin Hrebak na listi, ne bi bilo nikoga iz Bjelovarsko-bilogorske županije – govori.

Kazao je kako prema dosadašnjim anketama oni računaju na jedan mandat

– Mi imamo pozitivan zamah i građani nam kažu da prolazimo, za sada prema anketama imamo jedan mandat, i lovimo drugi. Mi želimo na sjeveru napraviti grupaciju, jer IDS uvijek ima tri zastupnika uz čiju su pomoć čuda dovukli u Istru, a nama je također cilj imati tri zastupnika koji će zastupati interese svog kraja – rekao je.

Uvjet za koaliciju je brza cesta

– Našu potporu dobiva ona vlada koja na gradilište brze ceste od Križevaca do Koprivnice, i nastavak prema Bjelovaru, dovede bagere i počne kopati. Dok kopa imat će našu podršku, kad ne kopa neće imati podršku. Želimo bagere na cesti i da se taj projekt radi, i to ne pet ili deset godina, nego da se radi. Uopće neću razmišljati o tome tko će to biti – rekao je Hrg.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lice godine Sjeverozapadne Hrvatske

FOTO Mlada Rebeka Vidić stala je pred naš objektiv i otkrila sve čari modelinga: Za postati miss važnija je kultura i obrazovanje od ljepote

Mlada, lijepa, uspješna i skromna Rebeka Vidić iz Virja nedavno se okitila titulom Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske. Pobjednička titula, uz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×