19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
čestitamo cure

Bravo! Đurđevčice osvojile Porin, imaju najbolji album folklorne glazbe
B

Ovim putem, veliko hvala svima koji su omogućili nastanak ovog albuma, ŽIVELI! - zaključile su Đurđevčice

Ne propustite

Đurđevčice, ženski vokalni sastav iz Đurđevca, osvojile su nagradu Porin 2023. za album Pozvale so dekle dečke, u kategoriji Najbolji album folklorne glazbe.

– Dragi naši prijatelji i pratitelji, neizmjerno nam je drago što vam možemo prenijeti vijest da je naš album Pozvale so dekle dečke osvojio nagradu Porin 2023. u kategoriji Najbolji album folklorne glazbe. Ova nagrada najviše pripada našoj voditeljici Kristini Benko Markovica koja je priredila ove napjeve i napravila aranžmane, a njena folklorna i etnomuzikološka karijera ovom nagradom dobila je svoju krunu – poručile su na svom službenom Facebook profilu.

Dodale su kako ova nagrada pripada svim Đurđevčicama, kako bivšima tako i sadašnjima, producentu Davoru Jendrašiću, orkestru i ostalima koji su sudjelovali u izradi albuma, ali i onima koji će nastaviti njegovati i izvoditi napjeve zabilježene u njemu.

– Ovim putem, veliko hvala svima koji su omogućili nastanak ovog albuma, ŽIVELI! – zaključile su Đurđevčice.

Spomenimo na kraju, Koprivničanac Ivan Grobenski nominiran je za Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe, no kako je napisao na svom Facebook profilu, albumom godine proglašen je onaj glazbenika J.R. Augusta.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super trikovi

Što s limunom koji ste ocijedili ili naribali? Ne bacajte ostatak, evo kako ga iskoristiti

Što s limunom koji ste samo djelomično iskoristili? Kad sljedeći put budete trebali naribati malo korice od limuna u kolač...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×