Prošlosezonski najbolji strijelac armenske lige

Brazilac Heber pravo nastupa dobiva sljedećeg tjedan

14:01h
0
Heber Araujo dos Santos // Foto: Nogometni klub Slaven Belupo Facebook
Heber Araujo dos Santos // Foto: Nogometni klub Slaven Belupo Facebook

U sutrašnjoj utakmici protiv Istre još ne može nastupiti, a prema podacima iz kluba, pravo nastupa steći će 17. kolovoza, u srijedu, što znači da bi već sljedećeg vikenda trebao biti na raspolaganju treneru Kopiću.

Vodstvu Slavena Belupa nije dugo trebalo da nađe zamjenu za Muzafera Ejupija. Brazilac Heber doveden je čak i nekoliko dana prije službene potvrde o odlasku Makedonca, no još uvijek treba malo pričekati da se do kraja riješi mukotrpna papirologija.

Odlazak Ejupija ostavio je prazno mjesto u vrhu Slavenova napada, a osim Hebera, moguća zamjena može doći i u obliku Ivanovskog koji je s pozicije krilnog napadača protivničke mreže ove sezone zatresao već dva puta. Ostaje još vidjeti hoće li Ejupi uistinu nedostajati koprivničkom sastavu.

– Za svaku ekipu koja izgubi drugog strijelca lige naravno da je hendikep, ali isto tako, već par puta sam rekao kako sam ja ovdje da radim s momčadi, ali isto tako samo ovdje da vodim računa o interesu kluba. Ako je u interesu kluba da se osigura financijska stabilnost, onda sam sretan što je to odrađeno – kaže trener Željko Kopić.

Heber je prošle sezone bio najbolji strijelac armenske Prve lige, a istaknuo se i brojnim asistencijama. U sutrašnjoj utakmici protiv Istre još ne može nastupiti, a prema podacima iz kluba, pravo nastupa steći će 17. kolovoza, u srijedu, što znači da bi već sljedećeg vikenda trebao biti na raspolaganju treneru Kopiću. Zanimljivo je kako će to biti upravo u susretu protiv Osijeka, nove Ejupijeve momčadi.

– Dosta smo dugo gledali napadače i analizirali ih. Jako je teško naći takav profil igrača koji je sposoban zabijat golove, to svi traže i takvi igrači su na cijeni. On je zabio 16 golova u toj armenskoj ligi, i sad naravno treba staviti upitnike na tu ligu, ali opet, treba zabit te golove, i on sigurno u ovom trenutku nije u kondicijskom stanju kao ostatak momčadi, ali on svojim igračkim potencijalima svakako zaslužuje bit ovdje i dobit pravu priliku. Mislim da će Slaven od njega imati koristi u narednom periodu – rekao je Kopić.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW