20.8 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MANIFESTACIJA NE MANJKA

Brljek nezadovoljan ugostiteljskom ponudom, nedostaje kafića: Pokušavam animirati Dergeza da napravi slastičarnu i osmisli liniju pravih podravskih kolača
B

Čvrst je to objekt, super izgrađen, nebu tu ni vlage. Ima i dvorište koje bi mogao pretvoriti u terasu - rekao je Brljek

Ne propustite

Društvenih događanja u Novigradu Podravskom ne manjka, ima tu brojnih manifestacija, kulturnih i društvenih programa, koncerata.

Prošle godine s početkom srpnja Općina je u sklopu manifestacije Novigradsko ljeto organizirala punih 40 dana društvenih događanja, a svaki dan se održavala jedna pa nekada i četiri manifestacije. Bilo je tu raznih koncerata, od Gobca do Učiteljica, zatim kulturnih, arheoloških, gastro događanja te raznih programa za djecu. No mještani, kao i sam načelnik Zdravko Brljek, u jednom su složni, nedostaje im ugostiteljski objekt poput kafića.

Baš zato smo pitali načelnika radi li se možda išta po pitanju otvaranja poznate novigradske pivnice bilo pod njezinim starim nazivom Plavi podrum ili pod nekim drugim.

– Ljudima jako nedostaje taj prostor, kafić općenito. Pivnica je u sklopu privatne zgrade koju, koliko ja znam, ima PPK, a ona je funkcionirala sve do trenutka dok se nije zaprla, čim se na kratko zaprla, teško ju je bilo ponovno otvoriti – rekao je Brljek te dodao da ne zna točne razloge njezina zatvaranja, ali moglo bi biti da je u pitanju bio visok najam kao i veliki troškovi režija.

Novigrad Podravski, pivnica, plavi podrum
Zatvorena pivnica Plavi podrum // Foto: Ivan Balija

– Problem je sad to, jer bez većeg ulaganja u sam prostor, neće ga se moći otvoriti, a po propisima nije adekvatan. Treba im i nova uporabna dozvola za djelatnost, a s obzirom na to da je zgrada u privatnom vlasništvu, mi tu ne možemo ništa napraviti – rekao je Brljek.

Dodao je kako u Novigradu Podravskom postoji samo jedan kafić, dok ih u Virju ima desetak.

– Pokušavam animirati Dergeza da možda napravi neki kafić ili nekakvu ne baš klasičnu slastičarnu u zgradi poprek crkve koju je kupil. On se bavi s kolačima, a mi predlažemo jednu liniju podravskih kolača. Pokušavamo i zaštititi kašnjake i pogaču, a njemu smo predložili da možda ima jednu posebnu liniju takvih slanih i slatkih jela – rekao je Zdravko Brljek to dodao kako je taj Dergezov objekt u fenomenalnom stanju.

Novigrad Podravski
Zgrada koju je kupio Dergez // Foto: Ivan Balija

– Čvrst je to objekt, super izgrađen, nebu tu ni vlage. Ima i dvorište koje bi mogao pretvoriti u terasu – rekao je Brljek te dodao kako se Dergezu ideja svidjela, no još nema konkretnih razgovora i dogovora.

Sam Brljek nije zadovoljan činjenicom da u samom Novigradu Podravskom postoji tek jedan kafić te smatra kako “kafić uz kafić” nikako nije loša konkurencija, dapače mjesto koje ima tri, četiri kafića, mjesto je koje će privući ljude da ga posjete.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolična kazna

Ako pijete, ne pišite poruke! Podravac ženi poslao sms: Piješ mi mozga već mjesecima!” Zažalio je.

Koliko puta ste zažalili što ste "pod gasom" poslali kakvu sms poruku ili nekoga nazvali kako biste mu rekli...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×