19.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
spomenik kulture

Brljek široke ruke, uslišio zamolbu paroha Radovana Dimitrića i tepihom od 370 eura uredio unutrašnjost crkve u Plavšincu
B

Brljek se nada da će u dogledno vrijeme biti moguće pokrenuti barem nužne radnje koje se ne kose s konzervatorskim mjerama kako bi se sačuvao ovaj vrijedni spomenik iz 18. stoljeća

Ne propustite

Vesele se mještani Plavšinca što je općina Novigrad Podravski donirala 360,90 eura za unutrašnje uređenje crkve Svetog četverodnevnog Lazara u Plavšincu.

Naime, na zamolbu paroha plavšinačkog jereja Radovana Dimitrića, Srpska pravoslavna crkvena opština Plavšinac novac je dobila za kupnju tepiha i tepih staze. Istina je kako će ova velikodušna donacija pomoći u stvaranju toplije i ugodnije atmosfere u crkvi, čineći je još prikladnijom za molitvu i bogoslužje.

Prije postavljanja tepiha i staze, kaže načelnik Zdravko Brljek, pravoslavni žitelji temeljito su očistili unutrašnjost crkve kako bi se osiguralo da je prostor čist i uredan.

Nažalost, ovaj prekrasan spomenik kulture već desetljećima propada, posebno izvana, što je velika šteta, napominju iz općine Novigrad Podravski.

Unatoč tome što Općina nema nikakvih ingerencija nad crkvom, načelnik Brljek govori kako se nada da će u dogledno vrijeme biti moguće pokrenuti barem nužne radnje koje se ne kose s konzervatorskim mjerama, kako bi se sačuvao ovaj vrijedni spomenik iz 18. stoljeća.

Kako Brljek navodi, prioritet je sanacija krovišta, a na samom kraju ostaje nada da će ovaj primjer velikodušnosti potaknuti i druge da se na bilo koji način uključe u aktivnosti kojima bi se očuvalo ovo kulturnog blaga.

Foto: Općina Novigrad Podravski
Foto: Općina Novigrad Podravski
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Kralj zabave Zlatko Pejaković pokazao zašto je legenda, Ivančani uživaju u nezaboravnim hitovima

Malo je još legendi hrvatske estrade kao što je Zlatko Pejaković. U sklopu proslave Dana općine Koprivnički Ivanec svojim je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×